Siirt Valisi Aydın, OSB'de Incelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Vali Aydın, OSB Müdürü Bahattin Çelik, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekilleri Nedim Kuzu ve Özgür Çalapkulu, KOSGEB Siirt sorumlusu Onur Özyeşil ile 73 parselin bulunduğu OSB'yi gezerek, tesis sahiplerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Aydoğdu Alüminyum Fabrikası sahibi Şirin Aydoğdu, 40 işçinin çalıştığı tesiste alüminyum korkuluk, menteşe ve benzeri ürünlerin üretimini yaptıklarını, DİKA'dan mali destek aldıklarını belirterek, komşu ülkelerin yanı sıra Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya da ürün ihraç ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Aydın, daha sonra saatte 5 ton Zivzik narını işleme kapasitesine sahip tesis hakkında firma sahibi Seyfettin Ongulu'dan bilgi aldı.

Geçen yıl üretime başladıklarını ifade eden Ongulu, şimdi nar alımı yaptıklarını ve yakın bir zamanda yeni sezonun üretimine başlayacakları bilgisini verdi.

Vali Aydın, daha sonra sıvı temizlik maddeleri üreten tesisi de gezdi.

Siirt'in yatırım açısından avantajlı bir konumda olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Devlet desteği açısından 6. bölgede bulunan ilimize yatırım yapacaklara devletimiz oldukça önemli avantajlar sağlıyor. Bedava arsadan, enerji ve SGK primleri indirimine kadar ayrıca DİKA'nın verdiği yüzde 50 hibe mali ve teknik desteğine kadar çok değişik destekler veriliyor. Bunların yanı sıra, sınır ülkelerine komşu olmamız, ucuz iş gücü, ilimize yatırımcıları çekmek için ayrı bir avantajdır. Bölgenin en huzurlu ve güvenli olan ilimizde sanayinin gelişmesi için tanıtım dahil her türlü önlemi alacağız. Sanayicinin önündeki her türlü engeli çözeceğiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: