Siirt valisi göreve başladı

SİİRT (İHA) - Valiler Kararnamesi ile Sakarya Valiliği'ne atanan Nuri Okutan'dan boşalan Siirt Valiliği'ne, İstanbul Vali Yardımcısı Murat Yıldırım atandı. Siirt'e atanan Vali Murat Yıldırım, havayoluyla Batman'a, oradan da karayolu ile Siirt'e geçti. Vali Yıldırım, Siirt'te davul-zurna ve folklor gösterisiyle karşılandı.

Karayoluyla Batman'dan Siirt'e gelen Vali Murat Yıldırım, polis merasim mangasını selamladıktan sonra, Batman yolunda kendisini bekleyen vali yardımcıları ve daire müdürleri ile tanıştı. Batman yolu üzerinde davul-zurna ve folklor ekibinin gösterilerini izleyen Vali Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 28 yıl boyunca mesleki hayatını yurdun çok çeşitli yerlerinde yaptığını ifade eden Vali Yıldırım, şu ifadelerde bulundu:

Reklam
Reklam

"Vatanımızın yeri bizim için birdir. Kamu görevlileri devlete taahhütte bulunmuştur. Memuriyete başlayan kamu görevlileri, yurdun her bölgesinde vatana, millete, devlete hizmet edeceğini taahhüt ederler. Bunun için memuriyet talep ederek kamu hizmetine başlarlar. Hizmetler bir bütündür. Kamu hizmetleri ve yerel kuruluşlar birbirini desteklemek suretiyle halkın layık olduğu hizmeti en güzel şekliyle sunarlar. Başbakanın seçim bölgesi olan Siirt'e vali olarak atanmam, benim için bir büyük mutluluk, onur ve şereftir. Dilerim bu onura ve şerefe layık oluruz. El birliği ve gönül birliğiyle hizmet edelim. Buraya atanmamdan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. 28 yıllık mesleki bilgimi, tecrübemi yerel yönetimlerle işbirliği yaparak kullanıp çalışacağım. Bir bütün olarak başlanan hizmetleri, yatırımları aldığımız noktadan daha güzel noktaya getirmeyi hedefliyoruz."