Siirt Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Kaysı: "5296 Sayılı Hal Yasası'nın Yeniden Düzenlenmesini Istiyoruz"

Siirt Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Abdülaziz Kaysı, 5296 sayılı Hal Yasası'nın yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Siirt Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Abdülaziz Kaysı, 5296 sayılı Hal Yasası'nın yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi.

Kaysı, yaptığı açıklamada, yasanın esnafı tahsildar durumuna getirdiğini, meslekten mene varacak kadar ağır yaptırımlar ön gördüğünü ileri sürerek, şöyle dedi:

"Birçok esnaf okur yazar dahi değil. Buna rağmen her esnafın bir bilgisayar ve internet bağlantısı olması istenerek şifresini kullanarak internet ortamında işlem yapması bekleniyor. Esnafın tümünün bunu yapmasına imkan yok. 39 esnaftan ancak 5'i bunu yerine getirebilir. Bunun yanı sıra yasaya göre üretici mal getirdiği zaman komisyoncunun onayı olmadan ve kantarda tartılmadan hale alınmayacak. Gece üretici mal getirdiğinde o malın içeri alınabilmesi için hem komisyoncunun ve hem de hal müdürünün onayı gerekiyor. Bu şartlar altında faaliyetimizi sürdürmemiz çok zor. Bu nedenle yetkililerden duyarlılık bekliyoruz 5296 sayılı Hal Yasası'nın yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Formalitelerin kolaylaştırılması işlerimizi daha rahat yapmamızı sağlayacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz