Siirt'e Kent Meydanı Yapımı

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Kent meydanının yapımına en geç iki ay içerisinde başlayabileceğimizi umuyoruz" dedi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Kent meydanının yapımına en geç iki ay içerisinde başlayabileceğimizi umuyoruz" dedi. Vali Aydın başkanlığında düzenlenen toplantıya AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Belediye Başkanı Selim Sadak, siyasi parti il başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Vali Aydın, mevcut hükümet konağının yerine yeni bir hükümet konağı yapımının kesinleştiğini belirterek, bu binanın çevresinin kent meydanı haline getirileceğini bildirdi. Kent meydanı yapımı ile şehir içi trafiğininde rahatlatılacağını belirten Aydın, şunları söyledi "Mevcut hükümet konağının yerine yeni bir hükümet konağı yapıyoruz. Buranın çevresinde yer alan eski tekel binası ile önündeki parkı birleştirerek kent meydanı haline getireceğiz. 6 bin 735 metrekarelik bir alan mevcut. Parkta yeşil alanın yanı sıra 200 araçlık bir kapalı otoparkta yer alacak. Mimarlarımız, alternatif projeler çizmişler. Bunları değerlendirerek bir tanesini seçeceğiz. Bunun üzerinde daha da çalışarak geliştireceğiz. Kent meydanının yapımına en geç iki ay içerisinde başlayabileceğimizi umuyoruz." Toplantıda daha sonra projeler ele alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz