Siirt’e yeni atanan öğretmenlere SÖDER’den tanışma yemeği

Siirt İli Öğretmenler Derneği tarafından yeni atanan öğretmenlere tanışma ve kaynaşma yemeği verildi. Dernek salonunda...

Siirt İli Öğretmenler Derneği tarafından yeni atanan öğretmenlere tanışma ve kaynaşma yemeği verildi. Dernek salonunda verilen yemeğe Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu, Teftiş Kurul Başkanı Kamber Kızbaş, müdür yardımcıları, şube müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SÖDER Başkanı Ekrem Gencer, dernek olarak dayanışma ve kaynaşma sağlayarak eğitimde fırsatları değerlendirmek istediklerini söyledi. Birlik ve beraberlik içinde eğitim hizmetlerini sunmak istediklerini dile getiren Gencer, Siirt’e yeni atanan öğretmenlere ev sahipliği yaparak, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu ise eğitimde ortak değerleri canlı tutmak gerektiğini belirterek, ortak değerlerin inançlar olduğunu söyledi. Çocuklara, sadece rakamlar ile değil gönüllerine girerek eğitim verilmesi gerektiğini söyleyen Okçu, "Öğrencilerin kalbine girmek zorundayız. Bu çocukların geleceğini şekillendirmek, milli ve manevi değerlerle donatmak lazım. Biz öğretmenler bilgi hamalı değiliz. Aynı şekilde öğrenciler de. Onun için hedefe kilitlenmek lazım. Öğrencinin ve velinin kalbine girmek ve bu eserleri ortaya koymak gerekir. Bundan dolayı yeni öğretmenlerimizin heyecanlarını ve yeteneklerini ortaya koyarak, uzun yıllar hizmet etmenin gururunu yaşamalarını istiyoruz. Yeni gelen öğretmenler için Siirt çok iyi bir şanstır ve hizmet için iyi fırsattır.” dedi.

Siirt’e 16 yıl önce Sivas ilinden gelen İdris Toprak adlı öğretmen de uzun yıllar daha hizmet vermeyi düşündüğünü ifade ederek, “Buraya farklı ve kısa süreli bir hizmet için gelmiş olabilirsiniz. Ama eminim ki burada uzun yıllar hizmet edersiniz. Burasını çok güzel ve çok seveceğinizi umuyorum. Siirt, gerçekten evliyalar diyarı ve güzellikler şehridir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Siirt’e yeni atanan İstanbullu Süleyman Aslan adlı öğretmen ise sıcak ilgi ve misafirperliği yaşadığını ve bu memnuniyet karşısında duygulandığını söyledi.
Derneğin faaliyetlerini gösteren bir slayt gösterisi ardından yemeğe katılan öğretmen ve misafirlere birer SÖDER yazılı bardak kupa hediye edildi. Tanışma yemeğinde; Siirt’in meşhur mahalli yemekleri olan perde pilavı ile içli köftenin (kitel) özellikleri anlatılarak ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz