"Siirt'in Kalbi Bisiklette Atıyor" Yarışması

SİİRT (AA) - Siirt'te Türkiye'nin 81 ilinden 81 profesyonel bisikletçinin katılacağı bisiklet yarışması düzenleneceği belirtildi.

Siirt'te Türkiye'nin 81 ilinden 81 profesyonel bisikletçinin katılacağı bisiklet yarışması düzenleneceği belirtildi. Siirt Gençlik ve Kültür Evi Asistanı İdris Tan, yaptığı açıklamada, GAP Gençlik Evlerince, "Siirt'in Kalbi Bisiklette Atıyor" sloganıyla düzenlenecek yarışmanın ilkinin Siirt'te yapılacağını söyledi. Tan, yarışmanın ulusal bir nitelik taşıdığını ifade ederek, "Yöre halkının bisiklet sporu yoluyla bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu yarışmayla ilin mevcut turizm kaynaklarının tanıtımı ve çözüm sürecinde toplumun sosyal rehabilitasyonunun kolaylaştırılmasını hedefliyoruz" dedi. Faaliyet kapsamında oluşturulacak parkurlar için ilin turistik mekanlarının seçildiğini kaydeden Tan, bu sayede ilin tanıtımına katkı sunulmasının planlandığını dile getirdi. Tan, gençleri bir araya getirmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü anlatarak, şöyle konuştu: "Bisiklet yarışmasıyla gençler arasında iletişimi sağlamak istiyoruz. Ayrıca gençlerin kültür, sanat ve spor faaliyetleri aracılığıyla kendilerini ifade edebilecekleri alanlar oluşturmak amacındayız. Yarışma kapsamında gezi programının yanı sıra katılımcıların kendi kültürlerini tanıtacağı bir gece ve fuar da düzenlenecek." Tan, 20-23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ödüllü bisiklet yarışmasına Siirt Valiliği, belediye, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Ege Pedal Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün de destek verdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: