Siirtli fotoğrafçılar iş başında

Fotoğrafçılar sabahın ilk ışıklarıyla Siirt'in tarihi ve turistik yerlerinden Taş Başı mevkiinde fotoğraf çekimine çıktılar.

Haftasonu Siirt'te aralıksız devam eden kar yağışı sonrası Genç Yerel Fotoğrafçılar sabahın ilk ışıklarıyla yola koyularak şehir merkezi olmak üzere ilimizin tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Taş Başı (Rasıl Hacar) mevkiinde fotoğraf çekimine çıktılar.

Fotoğraf Sanatçısı Emin Sadık’ın koordinatörlüğünde 4 fotoğraf tutkunu genç soğuğa aldırmadan yaya olarak gittikleri Taş Başı’nda birbirinden güzel kareler yakaladılar.

Baran Eksik, Şaban Sevgin ve Enes Pekedis’inde eşlik ettiği fotoğraf gezisinde Emin Sadık Siirt’teki gençlere fotoğrafçılık aşkını sevdirmeye ve ilerde daha iyi bir fotoğrafçı olmalarını sağlamak için elinden gelen gayreti gösteriyor.

Reklam
Reklam

Gezi ile ilgili Sadık’ın yaptığı açıklamada; “Hafta sonu genelde halkımız evlerinde dinlenir ve bu hafta sonu şiddetli yağan kar nedeniyle kimse evinden çıkmadı belki ama biz fotoğrafçılar sırf kar manzaralı kareler yakalamak için sabahlayarak günün ilk ışıklarıyla yola koyulup başta Siirt şehir merkezi olmak üzere farklı kesimlerde insan portreleri, manzara, karda ulaşım ve sanatsal fotoğraflar çektik." dedi.

Kış mevsiminde kimsenin bölgeye gidemediğini de belirten Sadık; "Bu mevsimde kimsenin cesaret edip gidemediği Taş Başı (Rasıl Hacar)’ın ilk kar manzaralı fotoğraflarını çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Arkadaşlarla yaklaşık olarak çektiğimiz 650 fotoğrafları ilerleyen günlerde inceleyip eledikten sonra seçeceğimiz 30 fotoğrafla 6-7 Mayıs tarihleri arasında halka açık fotoğraf sergisinde fotoğraf severleri bir araya getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz