Siirtli Kanaat Önderleri Eğitim Kurumlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Şırnak'ta eğitim kurumlarına yapılan saldırıları Siirtli kanaat önderleri kınayarak, çözüm sürecini baltalamaya yönelik provokatif girişim...

Şırnak'ta eğitim kurumlarına yapılan saldırıları Siirtli kanaat önderleri kınayarak, çözüm sürecini baltalamaya yönelik provokatif girişim olarak değerlendirdi.

Bölgedeki vatandaşlar arasında çıkan ihtilafları çözme ve kan davalarını barışla sonuçlandırması ile tanınan kanat önderi Şeyh Muiniddin Aydın, hepimizin kardeş olduğumuza dikkat çekerek bu olayların sona ermesinin sevindirici olduğuna değindi. Süreç başladığından beri bölgede huzur ve sükunun hakim olduğunu ifade eden Aydın, toplum önderlerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Aydın “Yüce Allah'a hamd ve sena olsun. Bu barış süreci başladığından beri Elhamdulillah güzel bir süreç devam ediyor. Huzur ver sükunet var. Önemli. Ölüm haberleri gelmiyor, hepimiz sevindik, hepimizi seviniyoruz. Çok güzel bir süreç devam ediyor. Gerçi bu son zamanlarda bizi üzen birkaç münferit olay olmuştur ama inşallah kimseyi bu olaylar etkilemez. İnşallah gene barış süreci inşallah güzel bir şekilde devam eder. İnşallah hepimiz netice alırız. İnşallah hepimiz seviniriz." dedi.

Reklam
Reklam

Bölgenin son 30 yıldır yaşanan olaylar nedeniyle çok acı çektiğini ve üzüldüğünü ama bu olayların bir gün mutlaka barışla neticelenmesi gerektiğini belirten Aydın şöyle konuştu: "Büyük davaların barışı da çok ağır büyük olur. Ama inşallah süreç iyi gidiyor hepimiz sevinçliyiz. Hepimiz huzurluyuz. Bu bölgenin insanlarıyız hiç olmasa onlar için üzülmemiz lazım. Hep kendimiz için üzülmemiz lazım. Yeter ki bütün vatandaşlar bütün Müslüman kardeşler buradaki bölge kardeşlerimiz huzur bulsunlar acı çekmesinler, üzülmesinler. Ölüm olmasın, göç olmasın, işsizlik olmasın, herkes huzurlu bir şekilde evine gitsin, gelsin, güven olsun emniyet olsun, bu dini açıdan da çok önemli. Müminler kardeştirler. İnşallah burada hep kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah bu konuda bölgede hassas olarak manevi liderler, alimler, kanaat önderleri, aşiret reisleri mutlaka bu konularda herkes gücü yettiğince, yettiği kadar mutlaka bu sürece katkı sunması lazımdır. Bu vicdani bir sorumluluk, bir mesuliyet. Herkes katkı versin. Önümüzdeki günler daha huzurlu, daha güzel günler olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Son zamanlardaki münferit olaylar inşallah bizi üzmezsin. Bizi bu yoldan alıkoymasın, bizim şevkimizi kırmasın, mutlaka ama mutlaka barış hakim olacak, barış gelecek. Biz böyle inanıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BU TARZ OLAYLAR SÜRECİ BALTALAMAYACAK

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F.Özgür Çalapkulu da halkın bu süreci desteklemeye devam ettiğini ve yapılan son araştırmalarda destek oranının yüzde 95'lere kadar çıktığına dikkat çekiyor. Çalakulu, “ Daha önce bundan yaklaşık bir ay önce Sayın Başbakanımızın ilimize yapmış olduğu ziyarette bunu belirmiştik.Yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Atılan adımlar da çok önemli. Bu aşamada bu sürecin önüne bir çakıl tanesi dahi koymaya kimsenin hakkı yok. Son günlerde yaşanan olaylar maalesef bu olumsuz olaylardan etkilenenlerin rant peşinde olanların, bu çözüm sürecini istemediklerinin en barız göstergesi. Bununla birlikte aklı selim insanın aslında kanın durmasına, yatırımın gelmesine, bölgeye huzurun gelmesine hayır diyeceğini zannetmiyorum. Bunu yapan insanlar dediğim gibi bundan daha önce nemalananlar gelir kapıları kesildiği için şu anda bu süreci baltalamak istiyorlar. Maalesef son günlerde yaşanan olaylar bunu gösteriyor. inşallah yüzde 90 – 95 oranında halkımızın vermiş olduğu bir destek var. Bu süreç, bu oran yüksekliği, bu tür insanların artık geri çekilmelerine, yerlerinde oturmamalarına ve bu süreci kabullenmelerine sebebiyet verecektir. Ayrıca bu olaylarla ilgili tavrımız çok net. Olayları kınıyoruz. Kesinlikle tasvip etmek mümkün değil. Bu sürece hiç şekilde sekte vuramayacaklar. Çünkü halkın büyük kesimi bu sürecin arkasında, bizlerde destekliyoruz. Sivil topum kuruluşu olarak şahıs olarak bölge insanı olarak Türkiye halkı olarak destekliyoruz hiçbir güçün hiçbir insanın bu gücün karşısında durmasına izin vermeyeceğiz bu çözüm sürecini baltalayanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

PROVOKATİF EYLEMLERİ ENGELLEMELİYİZ

Kanaat önderi ve yazar M.Nureddin Sancar'da yaptığı açıklamada hemen her gün bir yerlerde kan ve gözyaşı döküldüğünü belirterek, herkesin büyük bir özveri içerisinde bu süreci desteklemesi gerektiğini söyledi. Sancar, “ şunları söyledi: Malumunuz 30 yıldan beri ülkemizde devam ede gelen bir kaos bulunmakta. Savaş haliyle ilgili bir barış süreci başlatıldı. Bizlerin fert olarak ve toplum olarak ve konumumuz mesleğimiz ne olursa olsun bu sürece katkı sağlamamız gerekmektedir. Özellikle ve özellikle bizim birliğimizi dirliğimizi hazmetmeyen, edemeyen, istemeyen dış güçlerin bu ülkede değişik yerlerde yapacakları ve yapmakta oldukları provokasyonlara gelmemeliyiz. Tarafların ilgili tarafların yani bu barış sürecine katkıda bulunan taraflarla ilgili olarak şahsiyetlerle ilgili olarak rencide edici sözlerin söylenilmemesi yani bu sürecin selametle sona erdirilmesi için elinizden geleni yapmalıyız. Çünkü hepimiz gördük her gün hemen hemen bir yerde bir göz yaşı ve bir kan dökülüyordu akıtılıyordu bunların bu göz yaşının bu kanın durması için yeniden her gün cenazelerin hiçbir eve ulaştırılamaması için bu barışın sağlanması için hepimizin özveri ile pür dikkatle bu sürece katkı sağlamamız gerekmektedir Bu süreçte bir çok kuruma, hastanelere, yurtlara eğitim müesseselerine bir çok yerde provokatif eylemler yapılabilir bunları engellemek için elimizden geleni yapmalıyız ve bunlara prim vermemeliyiz. İnşallah bu süreç böyle barışla sona erdirilecektir ve inşallah o karanlık günleri bir daha ülkemiz yaşamayacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: