Siirt'te 23 Nisan kutlamaları coşkulu geçti

Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama törenlerine Atatürk Stadyumu'nda devam edildi.

Belediye Başkanlığı'nı temsilen kimsenin katılmadığı törende belediye çelengi de anıta sunulmadı. Atatürk Stadyumu'ndaki törende Vali Musa Çolak'ın öğrencilerin ve vatandaşların bayramının kutlamasının ardından şiirler okundu.

Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu yaptığı konuşmada ilk meclis farklılıkların zenginlik ve sayarak ülkenin birik ve beraberliğini sağladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Okçu, "Bugün Cumhuriyetimizin sembolü olan TBMM'nin 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Bir milletin seçimle belirlenmiş meclisinin olması bağımsızlığının en önemli sembolüdür. 23 Nisan, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. Aydınlık yarınlarımızı kucaklayan çocuklarımız başta olmak üzere tüm milletimizin ve sizlerin 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

İlk mecliste tüm halk kesimlerinin ve tüm meslek kesimlerinin temsil edildiğine dikkat çeken Okçu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk meclisi tüm halk kesimlerinin, tüm mesleklerin temsil edildiği bir yapıya sahipti. Devlet memurlarından işçilere, esnaflardan çiftçilerle, din adamlarından aşiret reislerine gazetecilerden asker, şair ve avukatlara kadar herkes bu Meclis'teydi. Türkler ve Kürtler olarak kökenleri, Sünni ve alevi olarak mezhepleri, Müslüman ve Hıristiyan olarak dinlerin farklıydı. Ancak işgal altındaki vatanlarının bağımsızlığı için kalpler hep beraber atıyordu. Çünkü onlar söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır. Anlayışına sahip insanlardı. Nitekim Çanakkale'de aynı siperi paylaşanlar, Çanakkale ruhunu TBMM'ye de taşıdılar" şeklnde konuştu.

Reklam
Reklam

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKÇU'DAN ÖĞRENCİLERE TARİHİ DERS

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, 23 Nisan'ın armağan edildiği çocuklara da seslendi.

Öğrencilerden, farklı dilde konuşan arkadaşlarını hor görmemelerini isteyen Dr. Davut Okçu, "Sizin gibi düşünmeyenleri dışlamayın. Size benzemeyenleri asla ötekileştirmeyin." dedi.

Konşmasında öğrencilere; hiç kimsenin, hiçbir grubun veya çetenin kendilerine ve arkadaşlarına baskı yapmasına izin vermemeleri gerektiğine dikkat çeken Okçu, "Arkadaşlarınız arasında adaleti sağlamak en önemli göreviniz olmalıdır. Kendiniz için istediklerinizi arkadaşlarınız için de istemedikçe erdemli insan olamazsınız" şeklinde konuştu.

Okçu, bütün ümidi vatanın öğrencilerde olduğunu belirtti. Okçu'nun bu konuşması, büyük alkış aldı.

Bayram nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmaları ile basketbol ve voleybol şampiyonasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Musa Çolak, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Şükrü Eken, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Resmi geçidin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcuların taekwondo ve judo gösterileri yapıldı. Taekwondo antrenörü Murat Özcan'ın tüm sahayı dolduracak kadar taekwondocu yetiştirmesi takdir topladı.

Sportif gösterilerin ardından Siirt Zübeyde Hanım Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin muhteşem gösterisi izlendi. Geçtiğimiz yıl İl Birincisi, Bölge Birincisi, Türkiye Yedincisi ve Müzik Dalı'nda da Türkiye Birincisi olan ekip, bu yıl da hem ilde, hem bölgede Birinci olarak Türkiye Finalleri'nde Siirt'i temsil edecek.

Progra Sunuculuğunu da Siirt Zübeyde Hanım Lisesi Müzik Öğretmeni Zakir Alp yaptı. Alp'in başarılı sunumu da dikkatlerden kaçmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: