Siirt'te 3 katlı bina çöktü

Siirt'te yıkım çalışmaları sırasında çöken binanın enkazında kalan 3 işçi daha yaralı olarak kurtarıldı.

Enkazdan fotoğraflar için tıklayın

Edinilen bilgiye göre, Güres Caddesi'ndeki yıkım çalışmaları sırasında çöken İsmail Mumay'a ait 3 katlı binanın enkazı altında kalan 3 işçi daha sivil savunma ve itfaiye ekiplerince yaralı olarak çıkartıldı. 2 işçi ise bir süre önce yine aynı ekiplerce yaralı olarak kurtarılmıştı.

Enkazdan fotoğraflar için tıklayın

İşçileri Abdülhakim Karataş, Yusuf Atun, Tayran Atun, Bedri Erdemci ve Abdullah Erdemci Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, işçilerden Tayran Atun'un ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Diğer 4 işçinin tedavisi devam ediyor.

VALİ NECATİ ŞENTÜRK: "YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Siirt Valisi Necati Şentürk, çöken binanın enkazından yaralı olarak çıkarılan 5 işçinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Enkazdan fotoğraflar için tıklayın

Vali Şentürk, Siirt Devlet Hastanesi'ne gelerek Güres Caddesi'ndeki yıkım çalışmaları sırasında çöken binanın enkazı altından yaralı olarak çıkarılan Abdülhakim Karataş, Yusuf Atun, Tayran Atun, Yusuf Bedri Erdemci ve Abdullah Erdemci'nin sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şentürk, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın yıkım izninin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak gerekli güvenlik tedbirlerin yeterince alınmadığını düşünüyorum. Çökme sırasında işçiler çalışmıyormuş. Çökme işçilerin bina içerisinde dinlendiği sırada meydana gelmiş.

Enkazdan fotoğraflar için tıklayın

Yaralılardan üçü ayakta tedavi edildi. Yaralı Abdulhakim Karataş ile Yusuf Atun'nun vücudunda ufak tefek yaralar var. Tedavileri yapılıyor. Yaralıların hayati tehlikesi yok."

Reklam
Reklam