Siirt'te 4+4+4 Protestosu

Siirt'te KESK Şubeler platformu 4+4+4 tasarısını protesto etti.

Siirt'te KESK Şubeler platformu 4+4+4 tasarısını protesto etti.

KESK Siirt Şubeler Platformu tarafından Güres Caddesi üzerinde Kızılay Kan Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında, 4+4+4 tasarısının kabul edilmemesi istendi ve bu tasarıya ilişkin Ankara'da yapılmak istenen toplantının engellenmesi istenerek protesto edildi. Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Süleyman Beştaş tarafından okunan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Yaşanan bu gelişmeler gerek çocuklarımızın ve gerekse ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi gerekse sendikal alana yönelik önemli değişikler içeren düzenlemelerle ilgili olarak bu güne kadar yaptığımız itirazların gücünü göstermektedir. AKP'nin telaşı ve korkusunun nedeni haklı mücadelemizin gücünden gelmektedir. En temel haklarımıza aykırı olarak hayata geçirilmeye çalışılan çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren gündemdeki yasal düzenlemelerin karşısında emek ve demokrasi güçleri olarak tek vücut olarak birlikte duracağımızın bilinmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Açıklama esnasında çeşitli pankartlar taşındı ve sloganların atıldı. Açıklamaya CHP il başkanı Nevaf Bilek de destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: