Siirt'te 'bir Sigara Söndür, Bir Çocuk Güldür' Kampanyası

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürlüğü öğrencileri tarafından uygulanan 'Bir sigara söndür, bir çocuk...

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürlüğü öğrencileri tarafından uygulanan 'Bir sigara söndür, bir çocuk güldür' kampanyası çerçevesinde 1.5 ayda 250 paket sigara içilmedi. İçilmeyen sigaraların bedeli ile 115 çift çocuk ayakkabısı satın alınarak kardeş okul olan 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerine dağıtıldı.

Ayakkabıların dağıtımı nedeniyle PMYO'da bir tören düzenlendi. Her iki okulun öğretmen ve öğrencilerinin birlikte yedikleri yemeğin ardından 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri okudukları şarkı ve türkülerle yeteneklerini sergiledi. PMYO Müdürü Yakup Polat, 1.5 ay önce başlattıkları kampanya çerçevesinde okula bir kumbara koyduklarını ve öğrencilerinden içecekleri sigaraların bedelini bu kumbaraya atarak kampanyaya katılmalarını istediklerini belirtti. Öğrencilerin bu kampanyaya büyük ilgi gösterdiklerini belirten Polat, "Öğrencilerimizin bir bölümü sigarayı bıraktı, bir bölümü azaltarak sigarayı bırakma aşamasında geldi. Sonuçta bu kadar sürede 250 paket sigara bedeli kadar bir para toplandı. Bu soğuk kış günlerinde öğrencilerimize bu parayla ayakkabı aldık" dedi.

Reklam
Reklam

Törende daha sonra ayakkabılar Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, PMYO Müdürü Yakup Polat ve diğer yetkililer tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: