Siirt'te Camiler Haftası Etkinliği

Siirt'te Camiler Haftası etkinlikleri kapsamında "Cami ve Hayat" konulu konferans verildi.

Siirt'te Camiler Haftası etkinlikleri kapsamında "Cami ve Hayat" konulu konferans verildi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki konferansta konuşan Vali Ahmet Aydın, camilerin birleştirici ve bütünleştirici mekanlar olduğunu belirterek, "Camilerden uzaklaştığımızda birimiz sağa, birimiz sola savruluyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar da peygamber efendimizin bütün yeryüzünün cami olduğunu söylediğini kaydederek, her yerde camide olunduğu gibi yaşantıya özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Camilerin öneminin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Akar, "Bütün yaşantımızda tıpkı camide olduğu gibi çevremizi temiz tutmamız, gıybet etmememiz ve bütün kötülüklerden arınmamız gerekmektedir. Camilerin muhtevasını anlamadan özünü bilmeden sadece bir gelenek olarak camilere girip çıkmak yaşantımızda çok fazla bir değişiklik yapmıyor. Camilerin önemini bilelim. Peygamber efendimiz bize yeryüzünü cami kılmış, camileri temiz tuttuğumuz kimsenin gıybetini yapmadığımız, kimsenin canına kıymadığımız, namusuna el uzatmadığımız gibi bütün yeryüzünde aynı şekilde davranmamız gerekiyor" dedi.

Müftü Faruk Arvas da konuşmasında camilerin önemine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aydın, Dr. Akar'a plaket verdi. Etkinlikler kapsamında yarın ikindi namazından sonra Çarşı Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti verileceği bildirildi.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: