Siirt'te Dev Eğitim Kampüsü

Siirt'te 30 bin lise öğrencisinin öğrenim göreceği dev bir eğitim kampüsü yapılacak.

Siirt'te 30 bin lise öğrencisinin öğrenim göreceği dev bir eğitim kampüsü yapılacak.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 ilde yapmayı planladığı dev eğitim kampüslerinden birinin Siirt'te yapılması için hazırladıkları projenin kabul edildiğini söyledi.

Aydınlar ilçesinde 430 dönüm arazi üzerinde 30 bin öğrencinin öğrenim görebileceği 11 lisenin yer alacağı dev bir eğitim kampüsü yapılacağını vurgulayan Ören, şöyle dedi:

"Şu anda il merkezindeki liselerde öğrenim gören 16 bin öğrencimiz var. Bunları ücretsiz taşımalı olarak kampüste okumalarını sağlayacağız. Bunlardan boşalan binaları da ilköğretime tahsis edeceğiz. 2 bin öğretmenin görev yapacağı kampüste 3 bin kapasiteli öğrenci yurdu da yer alacak. Ayrıca kapalı spor salonları, tenis kortları, yüzme havuzları 17 voleybol ve basketbol sahaları, 31 yemekhane bulunacak. Kampüs özel sektör tarafından yapılacak ve Milli Eğitim Bakanlığına kiralanacak. On ilde yapılacak bu eğitim kampüslerine istekli olan bir çok özel sektör firmasının bulunduğu bilgisini aldık. Bu kampüsü en kısa zamanda ilimize kazandırmak istiyoruz. Bu kampüsün hizmete girmesiyle birlikte Siirt'ten orta öğrenim düzeyinde Siirt'in 50-60 yıllık ihtiyacını karşılamış olacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zekeriye Güneş - Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: