Siirt'te "Erken Yaşta Evlilik" Sakıncaları Eğitimi

SİİRT (AA) - Siirt'in Pervari ilçesinde cuma namazının ardından erken yaşta evliliklerin sakıncalarının anlatıldığı bildirildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde cuma namazının ardından erken yaşta evliliklerin sakıncalarının anlatıldığı bildirildi. Pervari Kaymakamlığı koordinasyonunda “erken yaşta evlilikler” konulu farkındalık çalışmaları çerçevesinde Pervari Aile Sağlığı merkezi doktorlarından Dr. M. Habip Özcan ve Toplum Sağlığı Merkezi'nden görevli Ebe Bedia Güvercin ile birlikte Güleçler Köyü'nde cuma namazının ardından eğitim verildi. Dr. M. Habip Özcan, erken yaşta evliliklerin önemli sorun olduğunu belirterek şunları söyledi: "Özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinde bu oran yüzde 40-45'lere çıkmaktadır. Valilik öncülüğünde kaymakamlığımız bu konu ile ilgili bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışmaya binaen aile sağlığı merkezi doktorları hemşireleri ve ebeleri olarak toplum sağlığı merkezi ile koordineli bir şekilde halkımıza erken yaşta evliliklerle ilgili tıbbi yönden sakıncaları anlatmaya çalışıyoruz. Umarım faydalı oluyordur. Köylüleri toplamak zor olduğu için her Cuma günü bir köye gidiyoruz. Cuma namazından sonra camide erkeklere bu eğitimi veriyoruz. Kadınlara ise muhtarın evinde toplayıp bilgilendiriyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecektir.".

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz