Siirt'te Et Fiyatları Düştü

Siirt'te hayvan satışının artması nedeniyle et fiyatlarında yüzde 25'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi.

Siirt'te hayvan satışının artması nedeniyle et fiyatlarında yüzde 25'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi.

Siirt Kasaplar Odası Başkanı Ezver Koyuncu, yaptığı açıklamada, hayvan yetiştiricilerinin yaşanan saman sıkıntısı nedeniyle hayvanlarını elden çıkarmaya çalıştıklarını, bu nedenle piyasaya çok sayıda hayvan geldiğini söyledi.

Çok sayıda hayvanın satışa sunulmasının et fiyatlarının düşmesine neden olduğunu kaydeden Koyuncu, tüketiciye geçen yılki fiyatların altında bir fiyatla et satabildiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Şarküteri sahibi Mehmet Çakaz da et fiyatlarında son günlerde hızlı bir düşüş yaşandığını, kilosu 23 liradan satılan kemiksiz dana etinin 20 liradan, 20 liradan olan koyun etinin önce 18 liraya, şimdi ise 15 liraya kadar düştüğünü aktardı.

Çakaz, saman fiyatlarında bu pahalılık devam ettiği takdirde ette fiyatların daha da düşmesinin beklendiğini anlattı.

Muhabir: Ayhan Mergen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: