Siirt'te gözaltına alınanlardan 12'si tutuklandı

SİİRT (İHA) - Siirt'te 2 gün önce bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi mahkemedeki sorgularının ardından tutuklandı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucu önceki gün terör örgütünün Siirt'teki gençlik yapılanmasının mahalle sorumluları oldukları iddiası gözaltına alınarak bugün mahkemeye sevk edilen U.D., D.Y., F.S., A.T., D.G., M.M., İ.Y., N.E., İ.B., S.G., M.Ö.ve Şırnak Belediye Başkanı'nın oğlu Rıdvan Uysal'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. 'Terör örgütüne yardım yataklık, eleman yetiştirme, terör örgütünü desteklemek amacı ile yasadışı gösterilerine katılma ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak" suçundan tutuklanan şahıslar Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Zanlılar adliye önünde yoğun güvenlik önlemleri alındıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince araçlara alınarak güvenlik önlemleri altında Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Zanlılar burada sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından Siirt Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Uzun süre emniyet ekiplerinin takibinde olan zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada örgütün Siirt'teki gençlik yapılanma şeması ve Ermenistan'a ait çok sayıda doküman, harita, Hıristiyanlık dini ile ilgili dokumanlar ve İncil ele geçirilmişti.

Reklam
Reklam