Siirt'te Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası Etkinlikleri

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanlığı tarafından 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele...

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanlığı tarafından 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması için basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın ve İHD şube yöneticilerinin yanı sıra, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Siirt İl Başkanı Seracettin Kayran, bazı BDP'li yöneticiler ve kayıp yakınları katıldı. Yakınlarını kaybedenlerin 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' pankartını açtığı basın açıklamasını İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın okudu. Basın açıklamasına katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, insanların yakınlarını kaybetmesinin nasıl bir duygu olduğunu anlaması için bu duyguyu bir an olsun düşünmelerinin yeterli olacağını söyledi. Ülkeyi yönetenlerin vicdanlarının sesini duyamaz hale geldiğini ve Türkiye insanlarının insan olduklarının unutturulmaya çalışıldığını savunan Kışanak, başkasının acısını anlayamadan, sürekli suçlayan, itham eden, milliyetçilik ve ırkçılığı, ölmeyi, öldürmeyi, teşvik eden bir duyguya yönlendirildiklerini söyledi. Kışanak öncelikle herkesin bir an önce bu yaklaşımdan uzaklaşmak üzere bir birey olarak tutum, tavır almaya ve bu ülkede yaşanan bütün acıları his etmeye davet ettiğini, bunun yapılması halinde ancak o zaman itham etmek, suçlamak düşman gibi göstermekten, çatışmaktan, ölmekten siyasetinden uzaklaşabilineceğini dile getirdi. Acılar üstünden bir kıymet ve hiyerarşi sıralaması yapılamayacağını ifade eden Kışanak, acıların paylaşılması halinde hafifleyebileceğini ve kayıpların böyle bir yara olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamaların ardından İHD Siirt Şubesi kamuoyuna ayda bir kez kayıpların bulunması için eylem yapacağını duyurdu ve Siirt milletvekillerine kayıpların bulunmasıyla ilgili mektup yolladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: