Siirt'te hain saldırı

Siirt'in Baykan ilçesinde PKK'lı teröristlerle geçici köy korucuları arasında çıkan çatışmada kardeş olan 1 korucu şehit oldu, 1 vatandaş da hayatını kaybetti.

Siirt'in Baykan ilçesinde akşam saatlerinde çıkan ve korucu 3 kardeşin şehit olduğunun belirtildiği çatışma ile ilgili olarak, Siirt Valiliği, bir geçici köy korucusunun şehit olduğunu, bir sivil vatandaşın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklama, Baykan İlçesi Dodan Jandarma Karakolu Komutanlığı sorumluluk sahasında saat 16.20 sıralarında Sarıdana Köyü'nden 2 geçici köy korucusu ile 2 sivil vatandaşa Bostantepe bölgesinden 3 bölücü terör örgütü mensubunca silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, "Çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit olmuş, 1 vatandaş ise yaralanmıştır. Yaralı sivil vatandaş, helikopterle sevk edildiği Siirt Askeri Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, bölgeye takviye kuvvet sevk edilmiştir." denildi.

Reklam
Reklam

Şehit olan geçici köy korucusunun Şakir Çarboğa (25), hayatını kaybeden sivil vatandaşın ise Adem Çarboğa (19) olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: