Siirt'te İlk Sivil Bayramlaşma

Siirt valisi Ahmet Aydın, resmi bayramlaşmadan sonra Valilikte halkla bayramlaştı. Makamında halkla bayramlaşan Vali Aydın...

Siirt valisi Ahmet Aydın, resmi bayramlaşmadan sonra Valilikte halkla bayramlaştı. Makamında halkla bayramlaşan Vali Aydın ile İl Emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu, Siirtlilerle kucaklaşarak, bayram sevinçlerine ortak oldu.

Siirtlilerle bayramlaşmaktan büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Vali Ahmet Aydın, "Resmi bayramlaşma törenini dün öğretmenevinde gerçekleştirmiştik. Halkımızla da resmiyetin dışında gönülden ve saf duygularla bayramlaşmak istedik. Bayramın ikinci gününde bunu gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Halkımızla kucaklaştık ve bayramlaştık. Buradaki amacımız Halkımızın devletle daha da barışık yaşamasını sağlamak, birliğimizi ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirmektir.Bu duygularımla bir kez daha tüm Siirtli hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Valileriyle rahat bir ortamda bayramlaşmaktan memnun olduklarını kaydeden vatandaşlar, bu tür yaklaşımların önemine vurgu yaptı.

Siirt'te bu tür sivil bayramlaşmaların halk ile devlet arasındaki bağları sıklaştırdığını söyleyen Siirt 56 ürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vehip Emrah, "Geç kalınmış bir uygulamadır, Siirt'te atanan sayın valimiz Ahmet Aydın her fırsatta devletin sıcak yüzünü halkımıza yansıtıyor. Bir sivil toplum örgütü olarak bu tür uygulamaları destekliyor ve devamının gelmesini bekliyoruz. Siirt'in geçmişinde hep birlik ve beraberlik var, tarihinde hoşgörü ve kardeşlik yatıyor. kim bir adım yaklaşırsa biz on adım yaklaşırız. Bugün sayın valimiz köylü şehirli, Türk, Arap Kürt ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara kapısını açarak bağrına bastı. şahsında tüm çalışanlarını kutlarım" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: