Siirt’te Kardeş Aileler Kaynaştı

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Kardeş aile projesi' kapsamında kardeş aileler onurlarına verilen bir yemekte buluştu.Bir...

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Kardeş aile projesi' kapsamında kardeş aileler onurlarına verilen bir yemekte buluştu.

Bir düğün salonunda düzenlenen yemekte kardeş aileler birbirleriyle kaynaşarak sohbet etti. Yemeğe katılan Vali Ahmet Aydın selamlama konuşmasını Arapça ve Kürtçe yaptı. Arapça ve Kürtçe selamlama konuşması yapan Vali Aydın, amaçlarının kardeşlik duygularını pekiştirmek ve kaynaşmayı arttırmak, vatandaşların daha çok birbirlerini sağlamak olduğunu söyledi. Aydın "Amacımız Siirt'in örnek olduğunu göstermektir. Siirt kardeşlik açısından gerçekten örnek bir ildir. Hepimiz din kardeşi olduğumuzun bilincindeyiz. Bu proje hepimizin arasındaki kardeşlik duygularını pekiştirecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Kendisinin de bir aileyi kardeş aile olarak seçtiğini belirten AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise projenin kardeşliğe katkıda bulunacağını söyledi. Toplantıda daha sonra kendilerine kardeş aile seçenlerle kardeş aile olarak seçilen bazı vatandaşlar duygu ve düşüncelerini anlatarak yetkililere teşekkür etti.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayer’le birlikte kendilerine kardeş aile seçen 50 aile, kardeş aileleri ile birlikte katıldı. Toplam 100 ailenin kendilerine kardeş aile seçtikleri proje kapsamında geri kalan aileler için de çarşamba günü bir kaynaşma toplantısı düzenleneceği açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: