Siirt'te 'okuma Kampanyası' Başladı

Siirt Valiliği'nin yürüttüğü '7'den 70'e Siirt Okuyor' kampanyası kapsamında, 'Siirt Okumayı Seviyor' projesinin uygulanacağı belirtildi.Proje,...

Siirt Valiliği'nin yürüttüğü '7'den 70'e Siirt Okuyor' kampanyası kapsamında, 'Siirt Okumayı Seviyor' projesinin uygulanacağı belirtildi.

Proje, valilik toplantı salonunda düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. 'Siirt Okuyor' kitap okuma kampanyasında, iki milyon kitabın okunmasını hedeflediklerini belirten Vali Ahmet Aydın, okullar, hastaneler, cezaevleri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarınca il genelinde 858 bin 250 adet kitabın okunduğunu söyledi. Vali Aydın, "Bu kampanyadan amacımız, hakikaten çok önemli olan bu kitabın gençlerimiz tarafından anlaşılmasını sağlamaktır. Başvuran ilk bin kişiye kitaplarını biz hediye ediyoruz. İsteyen kitabı kendisi temin edebilecek. Çok olumlu gelişmeler var. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Biz istiyoruz ki Siirt Marifetname adlı kitabı okusun. Böylece hem Tillo’muzu tanıtalım, hem İbrahim Hakkı Hazretlerini tanıtalım, hem de okumayı daha cazip hale getirelim" dedi.

Reklam
Reklam

Kampanya koordinatörü Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Özvural ise, otomobil ödüllü yarışmaya 1 Haziran 2013 tarihinde 18 yaşından gün almış herkesin katılabileceğini söyledi. Başvuruda bulunan ilk bin kişiye Marifetname adlı eseri ücretsiz olarak vereceklerini belirten Özvural, "İsteyenler de bu kitabı kendileri temin edebilecekler. Yazılı sınav 1 Haziran 2013 tarihinde yapılacak. Bu sınavda ilk 20'ye girenler 10 Haziran 2013 tarihinde Vali Ahmet Aydın ve Siirt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Prof Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın da yer aldığı bir komisyon tarafından mülakata alınacak. Bu mülakat sonunda birinciye bir otomobil, ikinciye buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinden oluşan üçlü set, üçüncüye de diz üstü bilgisayar, ilk 20’ye girenlere de birer çeyrek altın verilecek" diye konuştu.

Toplantıda ilk başvuruyu yapan basın mensuplarına Marifetname adlı kitap Vali Ahmet Aydın tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: