Siirt'te Okuma Salonlarının Büyük Başarısı

Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim Ve Dayanışma Derneği (SEKBİL-DER) bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonu devam...

Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim Ve Dayanışma Derneği (SEKBİL-DER) bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonu devam eden 502 öğrenciden 270’i çeşitli okullara yerleşerek büyük başarıya imza attı.

Öğrencilerden; 2 fen lisesi, 8'i kolej, 13'ü Anadolu öğretmen lisesi, 1'i güzel sanatlar lisesi, 90'ı Anadolu lisesi, 71'i Anadolu imam hatip lisesi, 22'si sağlık meslek lisesi, 22'si Anadolu meslek lisesini kazandı. Bu sonuçlara göre 8.sınıf öğrencilerinin başarı oranı yüzde 65 olarak gerçekleşti.
SEKBİL-DER Genel Koordinatörü Ali Dutar, bölgede okuma salonlarına olan ihtiyacın had safhada olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu çerçevede eğitime katkı sunmak isteyenleri yanımızda görmek istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz