Siirt'te Okuma Yazma Kursları Sürüyor

Siirt Valisi Ahmet Aydın, valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yetişkinlere yönelik başlatılan okuma yazma kampanyasının devam ettiğini belirtti.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yetişkinlere yönelik başlatılan okuma yazma kampanyasının devam ettiğini belirtti.

Aydın, yaptığı açıklamada, okuma yazma kampanyasına büyük önem verdiklerini, okuma yazma bilmeyen vatandaşların kalmaması için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade etti.

İl merkezi ve ilçelerinde 1 Eylül tarihinde eş zamanlı olarak yetişkinlere yönelik başlatılan kampanyaya 657 kadın, 411 erkek olmak üzere toplam bin 68 yetişkine okuma yazma öğretildiğini anlatan Aydın, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Siirt'e gelen Afgan mültecilere yönelik Hürriyet İlköğretim Okulu ve İsmail Fakirullah İmam Hatip Lisesi'nde okuma yazma ve Türkçe kursu veriliyor. Okuma yazma kampanyasının amacına ulaşması için valilik olarak bir genelge yayınladık ve okuma yazma öğrenen vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler de verilecek. Kampanya 30 Ağustos 2013 tarihine kadar sürecek. Bu konuda sivil toplum ve mesleki kuruluşları, kamu kurumları ve vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz" dedi.

Muhabir: Ayhan Mergen / Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: