Siirt’te şehir içi doğalgaz şebekesi çalışmaları devam ediyor

Siirt Valisi Musa Çolak, Milletvekilli Osman Ören ile birlikte yapımı devam eden yatırımları inceleyerek, denetimlerde...

Siirt Valisi Musa Çolak, Milletvekilli Osman Ören ile birlikte yapımı devam eden yatırımları inceleyerek, denetimlerde bulundu.
İlk olarak kent içinde Kooperatif, Bahçelievler ve Yenimahalle'de doğalgaz kazı çalışmalarını inceleyen Vali Musa Çolak, Siirt, Batman Doğalgaz (Sibadaş) Bölge Müdürü Mustafa Yardım’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mustafa Yardım yaptığı açıklamada, “Siirt-Gökçebağ yol ayrımında dağıtım istasyonu yapımı için kamulaştırma ve diğer prosedür işlemleri devam etmektedir. Şanlıurfa-Diyarbakır arası doğalgaz ana şebekesinde su birikimi bulunmakta ve dolayısıyla arızalar meydana gelmektedir. Botaş yetkilileri tarafından hattın sudan arındırılması halinde, bu yılın sonu itibariyle Siirt’te kademeli olarak doğalgaza kavuşacaktır.” dedi.
Vali Musa Çolak, ihalesi Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılmış olan şehir içi şebeke döşeme ve pazarlama işinın 30 yıllığına Anadolu GAZ AŞ'ye bağlı, kısa adı SİBADAŞ olan Siirt-Batman Doğalgaz AŞ tarafından üstlenildiğini hatırlattı. Bu şirketin yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Botaş tarafından Gökçebağ beldesine kadar dış hat boru işleminin gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Çolak, "Geriye kalan bölüm; kent içi boru döşeme işlemi bu şirket tarafından yapılmaktadır. Botaş'ın yaptığı dış hat test aşamasındadır. Doğalgazın ülke genelinde yaygınlaşması ve ülkemizin enerji ihtiyacının belli bir bölümünün doğalgaz ile karşılanması amacıyla Diyarbakır-Batman-Siirt doğalgaz iletim hattı Diyarbakır-Batman arası 83 km tamamlanmış olup 76 km'lik Batman-Siirt iletim hattı çalışmaları bitmek üzeredir. Siirt şehir içi dağıtım şebekesi detay proje çalışmaları tamamlanmış olup, çalışmalar hızla devam etmektedir.” diye konuştu.
Siirt Milletvekilli Osman Ören ise Siirt ilinin bir an önce doğalgaza kavuşması için gerek Ankara’da gerekse bölgede işlerin takipçisi olacağını ve doğalgazın belirlenen sürede verilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

YAPIMLARI DEVAM EDEN HASTANELER DENETLENDİ
Vali Musa Çolak ile Siirt Milletvekilli Osman Ören daha sonra Kooperatif Mahallesi'nde yapımı devam eden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 300 yataklı Siirt Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Yetkililerden bilgi alan Vali Musa Çolak, “Hizmetlerin en şereflisine ve en güzeline laik olan kadirşinas Siirt halkının bu iki dev yatırımla sağlık sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturulacak. Hükümetimiz tarafından gönderilen kaynakları verimli, etkin ve rasyonel bir anlayış içinde kullanarak bu yatırımları halkımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Amacımız bu kaynaklarla medeniyetin nimetlerinden halkımızı en güzel şekilde yararlandırmaktır. Buradaki yetkililerden aldığım bilgiye göre, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2011 Kasım ayı sonunda tamamlanacaktır. 300 yataklı Siirt Devlet Hastanesi'ne de süratlı bir şekilde başlandı. Sayın milletvekillilerimizin Sağlık Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişim sonucu yatak sayısını 300’den 400'e çıkarıyoruz. Ayrıca Siirt çevre yolunun hastaneye yakın bir noktadan geçmesi, vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımlarını kolaylaştıracaktır." açıklamalarında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz