Siirt’te sözleşmeli imam sınavı devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 4/B sözleşmeli personel alımı sınavlarının Siirt ayağı devam ediyor. Siirt'teki...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 4/B sözleşmeli personel alımı sınavlarının Siirt ayağı devam ediyor. Siirt'teki sınava 952 kişi katılıyor. Sınav ile Türkiye genelinde 200′ü Kur’an kursu öğreticisi, 800′ü imam hatip olmak üzere toplam bin personel alınacak.

4/B sözleşmeli statüsünde alınacak personel için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 7 ilde ayrı ayrı sınavlar yapılıyor. Siirt, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Trabzon ve Şanlıurfa’da toplam 5 bin 771 kişi sınava girmek için müracaatta bulundu. Siirt’te başlayan sınava 952 kişi müracaat etti. Siirt'teki sınavda 2 komisyon görev yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlı Vaizi Yaşar Yaprak ve Başkanlık Müşaviri İsmail Canbolat komisyon başkanı olarak görev alıyor. Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Bingöl Müftüsü Mecit Can, Batman Müftüsü Hasan Çağlar ve Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan komisyonlarda üyelik yapıyor.

Reklam
Reklam

4/B sözleşmeli statüsünde alınacak personele Kur'an-ı Kerim okuma, anlama ve tefsir gibi konularda sorular soruluyor. Siirt Yatılı Bölge Kur’an Kursu'nda 7 Mayıs 2012 tarihinde başlayan sınav, 19 Mayıs 2012 tarihine kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz