Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Her yıl 15-22 Nisan arası düzenlenen “Turizm Haftası” bu yıl da değişik etkinliklerle, ilimizde kutlanmaya başlandı.

Her yıl 15-22 Nisan arası düzenlenen “Turizm Haftası” bu yıl da değişik etkinliklerle, ilimizde kutlanmaya başlandı.

Siirt Kültür ve Turizm Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Vali Musa Çolak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları,İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu,İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Remzi Uslu, Kurum Müdürleri, Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileri ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Turizm Haftası açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vali Musa Çolak günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında, “İlimiz, dünya uygarlık tarihine damgasını vurmuş olan Anadolu ve Mezopotamya medeniyetlerinin kesiştiği bir coğrafi alanda kurulmuş olmasının yanında, doğanın tarihin ve kültürün iç içe geçtiği Anadolu’muzun eşsiz güzellikteki alanlarından biridir. Zengin tarihi ve kültür mirası yanında bu kutlu Beldelerimizin sahip olduğu kutsal yer ve yapılar itibariyle, İnanç turizmini ön plana çıkmaktadır. Amacımız, Siirt ilimizi, inanç ve kültür turizmi açısından, cazibe merkezi haline getirmektir.” dedi.

Son iki yılda Siirt kültür ve sanat alanlarında büyük bir atağa kalkılmış ve önemli mesafeler alındığına dikkat çeken Vali Musa Çolak, ”Valiliğimizce yapılan çalışmalardan en önemlisi; dünyada bir eşi ve benzeri olmayan, ünlü İslam Alimlerinden İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocasına duyduğu saygı binaen, 18. yüzyılda yaptırdığı ve dünyanın en önemli pozitif İlim eserlerinden biri olarak kabul edilen “Işık Düzeneği” nin, 23 Eylül 2011 tarihinde, yeniden çalışır hale getirilmesidir.1960 yılında Tillo’ da yapılan restorasyon çalışmasında bozulan “Işık Düzeneği” nin ,50 yıl aradan sonra, yeniden çalışır hale getirilmesi, tarihi bir olaydır,ve bu önemli hadiseyi ecdadımıza, bir vefa borcu olarak gerçekleştirdik. Öte yandan Sultan Memduh tarafından kaleme alınan 47 bin beyitlik divanının ilk üç cildini Türk edebiyatına kazandırdık, bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

04-07 Mayıs 2012 tarihlerinde, Siirt’ te düzenlenecek olan "Uluslararası Gap Genç Festivali"nin Siirt ilinde yapılmasının önemine vurgu yapan Vali Musa Çolak, ”Sodes kapsamında hazırladığımız proje ile, Gap Bölge Kalkınma idaresi ile birlikte bu festivali gerçekleştireceğiz.Bu Festivalin, kültür ve medeniyet kenti Siirt ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Festivale,Yurt içi ve yurt dışından 1500’ü aşkın gençin ilimize geleceğini tahmin ediyoruz.“Küresel Vatandaşlık” teması ile kültürlerin kaynaşmasını ve insanlar arasında barış, kardeşlik, dostluk, ve işbirliği gibi temel insani değerlerin gelişmesine şüphesiz büyük bir katkı sunacaktır.Bu nedenle, bu festivali önemsiyor ve Valilik olarak iyi bir şekilde organize edilmesi içinde, gereken her türlü desteğin verileceğini belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Program; Kurtalan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi M. Fatih Sancar tarafından, Siirt’ in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı slayt sunum yapıldı.

Reklam
Reklam

Daha sonra Turizm Konulu Şiiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Musa Çolak tarafından ödülleri verildi. Takasbank Güzel sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi, salondaki konuklardan büyük alkış aldı.

Kültür Merkezinde devam eden program, Siirt Fotoğraf ve Sanat Derneği tarafından sergilen “Dünden bugüne Siirt” adlı fotoğraf sergisi, Vali Musa Çolak ve protokol üyeleri tarafından gezildi.

Programın son bölümünde, Siirt Turizm Otelcilik Lisesi Öğretmenleri tarafından hazırlanan, Siirt iline özgü Yöresel yemek ikramı ile buradaki program sona erdi.

Turizm Haftası kutlama Programı; Güres caddesinde, Fotoğraf sanatçısı Emin Sadık’ ın “Siirt Fotoğrafları” sergisi’ nin gezilmesi ve Folklör ekiplerinin gösterileri ile devam ediyor. Sadık'ın sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: