Siirt'te 'Yeşeren Umutlar' Projesi 75 öğrenciye umut oldu

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Huzuru Sevenler Destekleyenler Derneği'nce yürütülen "Yeşeren Umutlar" projesi...

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Huzuru Sevenler Destekleyenler Derneği'nce yürütülen "Yeşeren Umutlar" projesi kapsamında, öğrencilerden 75'i SBS ile bir orta öğretim kurumuna yerleşmeye hak kazandı.
Polisevi'nde öğrenciler için düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İl Emniyet Müdürü Recep Güven, SODES kapsamında Huzuru Sevenler ve Destekleyenler Derneği'nce organize edilen ve Emniyet Müdürlüğü'nce uyguladıkları proje kapsamında, dershaneye gönderdikleri öğrencilerin SBS sınavında büyük başarı gösterdiğini söyledi.
Güven, 5 öğrencinin Fen, 13 öğrencinin Anadolu Öğretmen, 45 öğrencinin Anadolu, 9 öğrenci Sağlık Meslek ve 3 öğrencinin de Meslek Lisesi kazandığını ifade etti. Güven, "Toplam 75 öğrencimiz orta öğretim okullarına yerleştirildi. Ayrıca, dershaneye gönderdiğimiz öğrencilerden Orgeneral Salih Omurtak İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Mevlüde Basut da SBS 8. sınıf puan diliminde 495,961 puan alarak Siirt il birincisi oldu. Öğrencilerimizi kutluyorum. Eğitimleri takip edip, her türlü desteği vermeye çalışacağız." dedi. Konuşmaların ardından, Güven, başarılı öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Ardından, birlikte iftar yapılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz