Siirt'te Yetim Çocuklar Yararına Yemek

SİİRT (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt Şubesi tarafından yetim çocuklar yararına yemek verildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Siirt Şubesi tarafından yetim çocuklar yararına yemek verildi. Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve gönüllü aileler katıldı. Siirt'te ikamet eden 250 yetim çocuğu toplumla kaynaştırma ve kazanmak amacıyla yemekte bir araya gelindiğini belirten İHH Siirt Şube Başkanı Murat Coşar, yetim çocuklarla ilgili dönüşümlü programlar kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Çocukları yalnız bırakmayarak yemeğe katılan gönüllü ailelere teşekkür eden Coşar, "Bugün yetim çocuklar olan kutsal emanetlerimizin yararına yemek verdik. Amacımız bu kutsal çocuklarımızı yalnız bırakmamak, onlara sahip çıkmaktır. İHH olarak yıllardır bu tür etkinlikleri düzenlemekteyiz. Çocukların bayramlarda veya özel günlerde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi. Prof. Dr. Erdemci de yetim çocuklar ve yetim hakkının önemiyle ilgili Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Peygamberler tarihinden örnekler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: