Siirt'te "Yüz Gülen Yüz" Projesi

Siirt'te, "Yüz Gülen Yüz" projesiyle, 50 öğrenci İstanbul'a gönderildi.

Siirt'te, "Yüz Gülen Yüz" projesiyle, 50 öğrenci İstanbul'a gönderildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nce 28 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında iki dönem halinde gerçekleştirilmesi planlanan "Yüz Gülen Yüz" projesi kapsamında, ilk etapta orta öğretimde eğitim gören 50 kız öğrenci İstanbul'a gönderildi.

Öğrencileri İstanbul'a uğurlayan Vali vekili Mustafa Pala, geziye katılan öğrencilerin büyük bir bölümünün ilk defa uçağa bineceklerini ve İstanbul'u göreceklerini, 4 şubat tarihinde ise 50 erkek öğrencinin geziye gönderileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu tür seyahatlerin, gençlerin kişisel gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerinde, kendilerini ifade etmede ve öz güvenlerinin artmasında etkili olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, bu gezilerin gençlerin yeni yerleri ve yaşamları keşfetmesini, bilgi sahibi olmalarını sağladığını belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler velileri tarafından uğurlandı.

Muhabir: Ayhan Mergen / Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: