Siirt'teki Helikopter Kazası

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Siirt'te 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması talebiyle

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Siirt'te 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Halaçoğlu, önergesinde, bugüne kadar ABD'den kaç S-70 helikopter alımı gerçekleştirildiğini, alınanlardan kaçının kullanılmış olduğunu, 10 Kasım'da düşen helikopterin 2. el olarak alınıp, alınmadığını sordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde uçuşa hazır kaç S-70 helikopter bulunduğunu, bunlardan kaçının envanterden çıkarıldığını ve çıkarılma sebeplerini de soran Halaçoğlu, önergesinde şu sorulara cevap istedi:

Reklam
Reklam

"Kaza sonucu envanterden çıkarılan helikopter sayısı kaçtır- Bunların kaza sebepleri nelerdir- Bir helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emrinde uçuşa hazır olması aynı anlama mı gelmektedir- 10.11.2012 tarihinde saat 04.00'de havalanması gerektiği, ancak hava şartlarından dolayı uçmasına izin verilmediği iddia edilen helikopter, hava koşulları düzeldiği için mi saat 06.45'te uçmuştur- Helikopterin değişen meteorolojik şartlardan dolayı düştüğü değerlendirilmesi ne anlama gelmektedir- Helikopterin askeri personeli götürdüğü mahalde ne gibi bir olay olmuştur da, pilot 2. sortiyi de yapmak zorunda kalmıştır- Pilotun 2. sortiyi yoğun yağmur ve sise rağmen ısrarla yapmak istemesinin ve helikopterin inişe zorlanmasının sebebi nedir- Helikopter pilotunun telsiz konuşma kayıtları mevcut mudur- Olay yerine kendi isteği ile mi inmek istemiştir- 1. sortiyle inen ilk personel ile merkez arasında telsiz görüşmeleri yapılmış mıdır- Yapıldı ise bunların kayıtları mevcut mudur- Helikopterin teknik donanımı ve optik cihazları sisli ve muhalif hava şartlarında gerekli iniş üstünlüğünü sağlamamakta mıdır-"

Reklam
Reklam

Halaçoğlu, ayrıca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle 7 Mart ve 29 Mayıs'ta meclise verdiği soru önergelerine Davutoğlu tarafından yeniden eksiksiz cevap verilmesini de istedi.

Muhabir: Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: