Siirt'ten Demokratikleşme Paketi'ne Destek

SİİRT (AA) - Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık,  "Çözüm sürecinin önü demokratikleşme paketleri ile açılmaya çalışılıyor ve önü de açılıyor" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, "Çözüm sürecinin önü demokratikleşme paketleri ile açılmaya çalışılıyor ve önü de açılıyor" dedi. Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meyvesini vermeye başladığını söyledi. Hükümetin ve BDP'nin bu süreci sonuna kadar desteklemeleri gerektiğini vurgulayan Tanık, şunları kaydetti: "Çözüm sürecinin önü demokratikleşme paketleri ile açılmaya çalışılıyor ve önü de açılıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yıllarca kanayan yaralara AK Parti hükümeti öncesi hep tuz dökülüyordu. Ama son 12 yıl içerisinde hükümetin yaptığı çalışmalardan dolayı bu ateşin her zaman söylediğimiz şekilde cenabı Allah'tan hep nuruyla sönmesini bekliyorduk. Doğu ve Güneydoğu insanı aşın ve işin peşindedir. Çözüm Süreci bizim geleceğimizdir." 17 Aralık sürecinde yapılan operasyonların Güneydoğu için yapılan bir operasyon olduğunu öne süren Tanık, "Bu barış ve çözüm sürecini sekteye uğraması için yapılmıştır. Bu işin içinde büyük rantlar var, yapılan operasyonu kimse kendine mal etmesin bu operasyon Kürt'üne Türk'üne ve Arab'ına Güneydoğu ve Anadolu bölgesine yapılan bir operasyondur. Sayın Başbakanımız bunun çok iyi analizini yaptı.Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: