Kamp ateşi, çoğu kişinin sevdiği son derece keyifli bir açık hava etkinliği. Geceleri ateş etrafında vakit geçirmekse bambaşka bir keyif. Tabii kamp ateşi yakmanın da birbirinden farklı taktikleri var. Kamp tatilleriniz sırasında çok işinize yaracak olan bu yöntemlerin neler olduğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Haydi gelin, hayat kurtaran tüyoları birlikte inceleyelim!
Kamp ateşi yakma yöntemlerine en basit olanı ile başlayalım. Tepe ateşi adı verilen bu yöntem, kamp tutkunları tarafından en çok bilinen ve pratik çözüm sağlayan tekniktir, diyebiliriz. Ateşi yakmak için öncelikle etraftan kolayca bulabileceğiniz ince ve kuru dalları toplamakla işe başlamalısınız. Toplanan tüm dalların ince ve kuru olması ise bu işin püf noktası! Öncelikle kuru dalları bir kare oluşturacak şekilde şeritler hâlinde üst üste piramit gibi dizebilirsiniz. Orta kısmına ise ince parçaları yerleştirip kibrit veya çakmak gibi malzemelerle dalları kolayca yakabilirsiniz. Açık alanda olduğunuz için rüzgârdan etkilenmeyen AYGAZ Elektronik Ark Çakmak sayesinde yakma işlemini çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ateşin devamlı şekilde yanmasını istiyorsanız bu işlemin ardından biraz daha kalın dalları yanan ateşin üzerine dikkatlice yerleşmeniz yeterli olur.
Ürünü İnceleSırada adını şeklinden alan, yine pratikliği ile zaman kazanılmasını sağlayan bir ateş yakma yöntemi var. Malzemelerin dizilim şeklinden dolayı piramit yöntemi denilen bu teknik, kamp sevenlerin mutlaka bilmesi gerekenlerden biri! Isınmak veya yemek pişirmek için ihtiyacınız olan ateşi piramit taktiğini kullanarak yakmak istiyorsanız aşağıdaki aşamaları dikkatlice okumalısınız. Etraftan toplayacağınız çıtaları, kare bir yüzey oluşacak şekilde üst üste düzgünce yerleştirmekle işe başlayabilirsiniz. Orta bölüme ise çıra veyahut ateşin kolay şekilde yanmasını sağlayacak olan materyalleri yerleştirebilirsiniz. Ardından Snowwer Metal Kibrit Çakmak yardımıyla ateşi yakabilirsiniz. Bu tekniğin uzun süre etki göstermesini istiyorsanız sonrasında da kuru ve büyük odun parçalarını ateşin üzerine dikkatlice koyabilir ve uzun süre yanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ürünü İnceleKışın soğuk günlerinde dağlarda kamp yapmanın keyfi de bir başka olur. Yağan karla beraber sizi bekleyen bembeyaz manzaranın tadını çıkararak huzurlu bir etkinlik yapmak istediğinizde ateş yakmak için etkili bir yönteme ihtiyaç duyarsınız. Eğer siz de kış mevsiminde kampa gitmeyi planlıyorsanız ters ateş yöntemini mutlaka öğrenmelisiniz. Aniden yağan yağmurdan ve kardan etkilenmeyen bu yöntem, ağaç veya odun parçalarının kalından inceye doğru düzgün bir şekilde üst üste yerleştirilmesiyle uygulanıyor. Son olarak odunların üstüne yerleştirilen çalı çırpı sayesinde kolayca yakılan ateş, aşağıya doğru yanmaya başlıyor. En altta kalan kalın odunlar ise ıslak zeminle alev arasında âdeta set görevi görüyor ve ateşin sönmesini engelliyor.
Çadırınızı sırtlanıp doğayla iç içe bir kaçamak yapmak için her fırsatı değerlendiriyor ancak kamp sırasında kendinizi pek yormak istemiyor, sadece yatıp dinlenmeyi tercih ediyorsanız sıradaki ateş yakma yöntemi tam da size göre! Uzun uğraşlar gerektirmeyen bu tekniğin adı, payanda. Sürekli çalı çırpı, odun toplamak istemiyorsanız payanda yöntemiyle uzun süre sönmeyecek bir ateş yakabilirsiniz. Hızlı şekilde ateş yakmak için yanınızda Bonga Press Doğal Tutuşturucu getirebilir ve ilk olarak onları yakmakla işe başlayabilirsiniz. Ardından kalın beş adet odun parçasını yıldız şeklinde ateşin üzerine dizebilir ve kor olmasını sağlayabilirsiniz. Odunların aralarında oluşan boşluklar rüzgârın etkisiyle alevleri yükseltecek ve ateşin uzun süre yanmasını sağlayacak.
Ürünü İnceleKampa gittiğiniz zaman ısınmak, yemek pişirmek veya sadece eğlence amaçlı bile olsa ateş yakmaya ihtiyaç duyarsınız. Bu konuda profesyonel değilseniz ve ateşi kolay yöntemlerle hızlıca yakmak isterseniz bohça tekniğinden faydalanabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey ise bolca kuru yaprak ve sarmaşıklar! Kuru, ince ve büyük dalların yanına yaprak ve sarmaşıkları da eklediğinizde çok daha hızlı ve kesin sonuca varabilirsiniz. Dalları ve yaprakları birkaç yerden tutuşturmak için Dörtel Ekstra Uzun Kibrit'ini kullanabilirsiniz. Bu yöntemin size sağladığı en önemli avantaj ise zemin nemli olsa bile ateşin yakılabiliyor olması! Bu sayede de kış ve sonbahar mevsiminde yapacağınız kamplarda bohça tekniği hayat kurtarıcınız olur. Uzun süreler yanacak bir ateş elde etmek istediğiniz zamanlarda da yaprak ve sarmaşıklardan bohça hâline getirdiğiniz ateşi kürek yardımıyla dikkatlice alarak büyük dal parçalarının arasına serpiştirip ateşi harlayabilirsiniz.
Ürünü İnceleUmarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.