Birden çok sözcüğün birleşmesi ile yeni bir anlam ifade eden kelimelere birleşik kelimeler adı verilir. Türkçede çok fazla birleşik sözcük ve ikileme mevcuttur. Bunlar gündelik hayatın pek çok alanında sıklıkla kullanılır. Türkçe yazarken en fazla hata yapılan sözcüklerin başında birleşik sözcükler olduğu görülür. Bu tür sözcüklerin bazıları birleşik, bazıları ise ayrı yazılmalıdır.
Sık sık gibi birleşik ve ikileme sözcüklerin doğru yazım biçimleri konusunda yararlanılabilecek birçok internet kaynağı bulunur. Bütün kaynaklar ise Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen dil bilgisi kuralları esas alınarak yayımlanır. TDK tarafından yayımlanan güncel Türkçe yazım kılavuzuna internet üzerinden birkaç tıkla kolaylıkla ulaşılabilmektedir.
Anlamı güçlendirmek için bir sözcüğün tekrarlanarak kullanıldığı söz öbeklerine ikileme adı verilir. İkilemelerden bazıları zarf tümleci, bazıları ise sıfat olarak kullanılır. Sık sık sözcüğü ise bir eylemin ne kadar zamanda bir yapıldığını ifade ettiği için cümle içerisinde zarf tümleci amacıyla kullanılır. Eski Türkçe bir sözcük olan sık kelimesi hem yoğun hem de bitişik anlamına gelir. Bu sözcüğün ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Öyle ki dil bilgisi kuralları konusunda hassas olan kişiler, sık sık bitişik mi yazılır sorusunun yanıtını araştırır. Türkçe dil bilgisi kurallarına göre ikilemeler birleşik değil ayrı yazılmalıdır.
Çeşitli dil bilgisi kuralları ve binlerce sözcük barındıran kelime haznesiyle dikkat çeken Türkçe, birleşik sözcükleri de bünyesinde barındırır. Sık sık birleşik sözcüğünün anlamı ve dil bilgisi kurallarından nasıl etkilendiği, TDK sözlükte cevabını aranan konulardan biridir. Türkçede kullanılan çoğu kelime, telaffuz ve yazım biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılmaktadır. Bu sözcüklerden biri de sık sık sözcüğüdür.
Türk Dil Kurumunun çevrim içi yazım kılavuzu, internet ortamında kolayca kelime sorgulama imkânı verir. Birçok kelimenin anlamı ve yazılış biçimı sıklıkla bu kılavuz üzerinde sorgulanır. Sık sık yazımında çoğunlukla hata yapılmaktadır. Sık sık ikilemesinin doğru kullanımı 'sık sık' şeklinde ayrı olmalıdır. Sık sık TDK'ye göre doğru ve hatalı kullanım biçimleri aşağıdaki gibi olan bir ikilemedir: