Şikayet Kutuları Iyilik Kutusuna Dönüştürüldü

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16 ilçede başlatılan "İyilik yap at kutuya" projesine, ilköğretim ve lise öğrencilerinin ilgi gösterdiği

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16 ilçede başlatılan "İyilik yap at kutuya" projesine, ilköğretim ve lise öğrencilerinin ilgi gösterdiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Birimi tarafından organize edilen "İyilik yap at kutuya" projesine öğrencilerin ilgi gösterdiğini belirten Kayseri Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Taraf, projenin öğrencilerde iyilik yapma duygusunu geliştirdiğini söyledi.

Taraf, "Bu sosyal sorumluluk projesi, öğrenciler arasında teşvik amaçlı uygulanıyor. 2009 yılında başlayan proje ile öğrencilerimiz yaptıkları her iyiliği okul girişindeki kutuya atarak projeye dahil oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler arasında iyilik duygusunun yaygınlaşması noktasında bu tür etkinliklerin faydalı olacağını vurgulayan Taraf, "Bu tür etkinlikler toplum içinde paylaşma, merhamet ve topluma faydalı bireyler yetiştirme noktasında çok önemli. Bu amaçla, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde de okulumuzda kurulan komisyon, iyiliğin ulaştığı hedef kitleyi de dikkate alarak her iyiliğe dönem sorunda puan verecek. Puanlama ölçütleriyle öğrenciler ödüllendirilecek ve çeşitli hediyeler alacak. En çok iyiliği yapan öğrenci, ödülünü arkadaşlarının da bulunduğu törende alacak. Ayrıca onur belgesi verilen öğrencilerimizi hayata hazırlayarak teşvik ediyoruz. Umarım bazı kurumlarda ki şikayet kutuları da iyilik kutularına dönüştürülür" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: