Şike davası Perşembe gününe ertelendi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıkların savunması alındı. Tutuksuz sanıklar, haklarındaki iddiaları...

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıkların savunması alındı. Tutuksuz sanıklar, haklarındaki iddiaları reddetti. Duruşma, mahkeme başkanı tarafından Perşembe gününe ertelendi.

Tutuksuz sanıklardan Erdem Konyar, menajerlik yaptığını ve sanıklardan Emenike'yi Afrikada keşfettiğini söyledi. Emenike'nin Karabükspor da başarılı performans sergilediği için birçok teklif aldığını anlatan Konyar, ''Emenike gerçekten sakat olduğu için Fenerbahçe maçında yoktu. Böyle bir kötü niyet olsa, sarı kart görür oynamazdı. Bu da iddianamenin gerçek dışı olduğunu göstermektedir. Ben, Emenike'nin Fenerbahçe'de oynamasını çok istiyordum. Çünkü onu yurt dışındaki bir takıma satmak istiyordum. Ekonomik sebeplerden ve transferlerden dolayı oynamasını istedim. Bana sakat olduğunu söyledi. Benim Fenerbahçe maçında oynamaması için hiçbir katkım yoktur. Ben Fenerbahçe maçında şike yapılmasına aracılık etmedim. Hiç bir zaman, bir takım bir oyuncuya bağlı değildir.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tutuksuz sanık futbolcu İskender Alın, iddianamede 2 ayrı maçla ilgili olarak suçlandığını söyledi. Söz konusu maçların birinde sadece son 10 dakika oynadığını kaydeden Alın, “Diğer maçta ise tüm spor yazarlarının da belirttiği gibi sahada yıldızlaştım.” dedi. Yusuf Turanlı’nın menajeri olduğunu kaydeden Alın, “Aramızdaki telefon konuşmaları transferime yöneliktir. Şike ya da teşvikle alakalı değildir. Yusuf Turanlı bana Trabzonspor ya da Fenerbahçe’den teşvik gelip gelmediğini sormuştu. Bende kesinlikle böyle bir şey olmadığını söyledim. Maça yansıyan bir şey olmadı. Aksine maçta oynarsam elimden geleni yaparım dedim.” şeklinde konuştu.

Tutuksuz sanık Sercan Yıldırım da savunmasında, Bursaspor-Fenerbahçe maçında oynamadığını söyledi. Yıldırım, ''Bu davaya dahil olarak manevi sıkıntı yaşadım. Psikolojim bozuldu. Seyir yasağı nedeniyle maçlara çıkamadım. Performansım düştü.'' dedi. Tutuksuz sanık Abdullah Cila da, işi gereği yurt dışına çıktığını dile getirerek, menajerlikle ilgili 31 Mart’ta yapılan sınavda başarısız olduğunu söyledi. Sınav sorularını Almanya'da sınavdan 3 gün önce aldığını ifade etti. Cila, ''Olgun Peker ile aramızda husumet vardı. Husumeti gidermek için soruları kendisine verdim. Bunun karşılığında herhangi bir para almadım.'' dedi.

Reklam
Reklam

Tutuksuz sanıklar Özden Aslan, Mahmut Güneş, Ümit Aydın, Volkan Bahçekapılı ve Fatih Sandal da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep ettiler. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanık savunmalarına ara vererek duruşmayı 29 Mart Perşembe gününe erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: