Şike Davasına Devam Ediliyor

Şike iddialarına ilişkin davada mütalaaya karşın beyanların alınmasına devam ediliyor. Kulüpler birliği Başkanı ve bazı...

Şike iddialarına ilişkin davada mütalaaya karşın beyanların alınmasına devam ediliyor. Kulüpler birliği Başkanı ve bazı kulüp başkanları tutuklu sanıklarla görüştü.

Futbolda şike iddialarına ilişkin görülen davaya verilen kısa aranın ardından, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Kulüpler birliği başkanı ve bazı kulüp başkanlarının salona geldiklerini belirtti.

Kulüpler birliği başkanı Halil Ünal ile bazı kulüplerin başkanları tutuklu sanıklarla kısa bir süre görüştükten sonra salondan ayrıldı. Öte yandan, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği başkanı Halil Ünal’a “Başkanlığınız hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

AZİZ YILDIRIM AVUKATLARI: “UEFA VE TAHKİM KURULU FENERBAHÇENİN SUÇSUZLUĞUNA KANAAT GETRİMİŞTİR”

Duruşmada daha sonra söz alan Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Köksal Bayraktar, şike iddialarının telefon görüşmelerine dayanarak cezalandırılmasının hukuka uygun olmadığını söyledi. Bayraktar, “UEFA kararlarını telefon dinlemelerine göre değil, iddiaların maç sonucunu etkileyip etkilemediğine bakarak vermektedir” dedi.

Yıldırım’ın avukatlarından Şeref Dede ise, “Trabzonspor avukatı Trabzon’un güzel ve futbol şehri olduğunu söyledi. Ben de Trabzonluyum ve 1bunlara katılıyorum.” dedi. Ancak UEFA ve Tahkim Kurulu kararlarına yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Dede, “Tahkim Kurulu kararları anayasal değişiklikle artık kesin nitelikte yargı kararıdır. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ve müvekkilime atılan şike ve teşvik suçlarının gerçekleşmediğini tespit etmemiştir. İtiraz üzerine Tahkim Kurulu’na gitmiş ve son karar mercii olan bu kurul da müvekkilimiz hakkında incelemesini yapmıştır. Fenerbahçe ve müvekkilime atfedilen suçların gerçekleşmediğini karara bağlamıştır. Bu kararları da mahkemenize sunduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: