"Şike Tahkik Komisyonu kurulacak"

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA Tahkim Kurulu'nun, A Milli Futbol Takımı'na ve milli futbolcu Emre Belözoğlu'na verilen cezalarda indirime gitmesinin kendisi için sürpriz olmadığını, alınan kararın, TFF'nin FIFA nezdindeki gücü, itibarı ve etkinliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Beylerbeyi'nde yapılan TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Haluk Ulusoy, FIFA Tahkim Kurulu kararının kendisi için sürpriz ve şaşırtıcı olmadığını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir diplomasi ve beraberlik içinde, en azından cezayı yarı yarıya indirebilir miyiz diye yola çıktık. Alınan karar, TFF'nin FIFA nezdindeki gücü, itibarı ve etkinliğinin göstergesidir. Şenes Erzik de Türkiye için elinden geleni fazlasıyla yerine getirdi. Büyük bir çalışma içinde olduk, bu kararın çıkacağına inancım sonsuzdu" dedi. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için FIFA'ya garanti verdiklerini kaydeden Haluk Ulusoy, "Oynanacak ilk 3 maçta bir hadise olursa, ceza sonraki 3 maç için, ilk verilen 6 maçlık ceza kararına dönüşecek. Sadece bununla kalınmayacak, UEFA'dan da ceza gelecek. Bunun için herkesi sağduyuya davet ediyorum. Futbolun içinde olan her kesimin kendi üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiği inancındayım. Ben ülkemde futbolun içinde olan herkese çok güveniyorum. Yaşanan olaylardan herkesin ders aldığını varsayıyorum" diye konuştu. Göreve geldikleri günlerde kendileri ile ilgili olmayan ancak çözmekle yükümlü oldukları bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını da vurgulayan Başkan Ulusoy, "5 aydan bu yana görev yapan federasyonumuz, FIFA ile Haluk Ulusoy'un daha önceki görev dönemlerinden bugüne yansıyan sıcak ve iyi ilişkilerin semeresini almıştır. FIFA ve UEFA'nın bundan sonraki aşamada gözlerinin üzerimizde olacağını hatırlatmakta yarar görüyoruz. Sadece saha içi performansımızla değil, tribünlerdeki örnek davranışlarımızla da Türkiye'nin farklılığını tüm dünyaya göstermeliyiz. Geçmişte yaşanan vahim olaylar herkese ders olmalı. Artık yepyeni bir sayfa açıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Haluk Ulusoy, babasının sağlık sorunu nedeniyle bir süre Almanya'da bulunduğunu ve bu süre zarfında bazı maçları seyretme fırsatı bulduğunu söyleyerek, "Görebildiğim kadarıyla bana göre çok soğuk geçen bir dünya kupası. Türk insanı ve milli takımımız, kupaya güzellikler katabilirdi. Seyrettiğim maçlardaki rakiplere baktığımda da finale kadar giden bir yolda olurduk diye düşünüyorum. Bizden daha kaliteli çok fazla takım yok. Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın üzüntüsü çok fazla. Dünya kupasında olmalıydık, olsaydık final oynardık diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, ligin son 6 haftasının incelenmesini istemesi ile ilgili bir soru üzerine, "Sadece Aziz Yıldırım'ın söylemleri değil, 1-2 kulübün bize müracaatları oldu. Bu müracaatlar doğrultusunda aldığımız yönetim kurulu kararıyla Şike Tahkik Komisyonu kurulmasına karar verdik. Şike Tahkik Komisyonu, pazartesi günü kurulacak. Komisyonun son 6-7 hafta değil, ligimizde oynanan her haftayı inceleme yetkisi var ve komisyon yapacağı çalışmalar neticesinde olumlu veya olmuş olan bir gerekçe bizim önümüze koymuş olursa, biz de gereğini yaparız.

Reklam
Reklam

Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız, hiçbir kulübün gözünün yaşına bakmayız. Şike Tahkik Komisyonu kararlarına biz saygı duyarız, ona göre hareket ederiz.

Alınacak kararlara da futbolun içindeki herkesin saygı duyması gerekir" ifadelerini kullandı.