"Şike ve teşvik primi" açıklaması

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son günlerde yazılı basında yer bulan şike ve teşvik primi iddialarını içeren haberlerin büyük bir hassasiyetle izlendiğini belirterek, şike ve teşvik priminin yasal boyutta da önüne geçilmesi için yasa taslağı hazırlıklarının başlandığını kaydetti.

TFF, son günlerde basında yer alan şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TFF'den konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yazılı basında yer bulan, şike ve teşvik primi iddialarını içeren haberlerin büyük bir hassasiyetle izlendiği belirtilerek, "Futbolu her türlü şaibeden uzak tutmak kararlılığında olan federasyonumuz, bir yandan haftalardır yürüttüğü talimat değişiklikleri çalışmasını son aşamaya taşımış, diğer yandan da şike ve teşvik primi gibi yozlaşmayı beraberinde getiren, oyunun kendisini ve ruhunu kirleten çirkinliklerin yasal boyutta da önüne geçilmesi için yasa taslağı hazırlıklarını başlatmıştır. Önümüzdeki günlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'na iletilerek, yeni yasama döneminde TBMM'nin takdirlerine sunulmak istenen tasarının yasalaşmasıyla, futbolu ahlaki erozyona uğratan bu tür olaylarla mücadelenin çok daha kolay, etkin ve süratli yapılacağı kamuoyunun da malumudur" denildi.

Reklam
Reklam

İddiaların üzerine hiçbir kişi yada kurum ayrımı yapılmaksızın gidildiğinin belirtildiği açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, futbolun değerlerini tüketen ve spor kamuoyunun tepkisini de içeren kirlenme iddialarını tümüyle ortadan kaldırmak amacıyla hukuki düzenlemeleri tam ve eksiksiz yapıp, sadece geleceğe dönük önlem alma düşüncesinde de değildir. Düne ve güne dönük iddiaların da üzerine hiçbir kişi yada kurum ayrımı yapılmaksızın gidilmektedir. Nitekim, 21 Temmuz Cuma günü yapılan Yönetim Kurulu toplantımızda, konu detaylarıyla görüşülmüş ve Hukuk Kurulumuz iddiaların incelenmesiyle ilgili görevlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Yönetim Kurulu Üyesi M. Kemal Ünsal'ı hedef alan bir iddiayla ilgili olarak, hafta sonu olmasına karşın çok sayıda yönetim kurulu üyesinin Futbol Federasyonu'nun Levent'teki merkez binasına geldiği ve Başkan Haluk Ulusoy'un da hazır bulunduğu görüşmelerde bu tür iddiaların hassasiyetle üzerinde durulması konusundaki kararlılığın bir kez daha teyit edildiği belirtilen açıklamada, "Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Ünsal, Futbol Federasyonu Başkanlığı'na bir dilekçe vermiş, bugün bir gazetede hakkında çıkan iddiaların asılsız olduğunu bildirmiş, yasal haklarını kullanacağını ifade etmiş. Ayrıca, üzerine düşen sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmiş, konuyla ilgili inceleme yapılmasını ve o inceleme sonuçlanıncaya dek yönetim kurulundaki görevinden mazeretli sayılmasını istemiştir. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ise, derhal tarafsızlığına güvenilir bir inceleme komisyonu oluşturup, iddiaların araştırılmasına karar vermiştir. Şu gerçeğin bilinmesinde yarar görüyoruz, Türkiye Futbol Federasyonu yasanın kendisine verdiği görev, yetki ve sorumluluğu sonuna kadar, hiçbir ayrım yapmadan ve kimsenin gözünün yaşına bakmadan kullanma kararlılığındadır. Futbolumuzu her türlü şaibeden uzak tutmak, aslında yalnızca Futbol Federasyonumuz'un da değil, bu ülkede futbola gönül vermiş herkesin ortak sorumluluğudur" denildi.

Reklam
Reklam