Şikeyle sarsılan Türk futbolunun geleceğini bir İzmirli etkileyecek

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik...

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı oldu. Atalay ve arkadaşları, Türk futbolunu sarsan şike iddialarını inceleyecek, alınacak kararlara ışık tutacak.
Şike iddialarıyla sarsılan Türk futbolunun geleceğinde adı geçen kulüplerin, yöneticilerin ve futbolcuların kaderinde bir İzmirli söz sahibi oldu. Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atalay, kurulda görev alan arkadaşlarıyla birlikte şike soruşturmasını masaya yatıracak, nasıl bir karar alınacağına ve uygulanacak cezalara yön verecek. Atalay, Türk futbolunda eşi görülmemiş bir operasyonun yapıldığı dönemde, tarihî görev üstlendiklerini söyledi. Savcılık iddianame hazırladıktan ve deliller ortaya koyulduktan sonra gerekli incelemelere başlayacaklarını ifade eden Oğuz Atalay, şu bilgileri verdi: "Beş hukukçudan oluşan kurulun görevi, şike ve teşvik primi iddialarını inceleyip TFF Yönetim Kurulu'na raporla kanaat bildirmek. Şu an herkesin konuştuğu ortak konu şike. Üzerimizde ciddi bir yük ve sorumluluk var. Hukukun gereği neyse yerine getireceğiz. Bu işten alnımızın akıyla çıkacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz