Sıkı bir muhalefete hazırlanıyoruz

KASTAMONU (İHA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Abana Sanat Kültür Deniz Şenlikleri'nin açılış törenine katılmak için geldiği Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde partililerle biraraya geldi.

Baykal, burada yaptığı konuşmada, bir avuç insanın mutlu olmasıyla ekonominin canlanmayacağını belirterek, "Gelin bakın Kastamonu ekonomisi canlanmış mı yoksa batmış mı? Bu boş politakalarla umut görünmüyor. Türkiye, Kastamonu sarımsağını unutup Çin'den sarımsak getirirse bu ülke nasıl ayakta duracak" dedi.

Konuşmasında, balayı döneminin, cicim aylarının bittiğine dikkat çeken Baykal, "Bundan sonra herkes dikkatli olsun. İlk fırsatta Türkiye'nin yüzünü güldürecek CHP'yi hazırlıyoruz. Yeni dönemde sıkı bir muhalefete hazırlanıyoruz".
Sakarya'da meydana gelen kazada tren kazasında 39 vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Baykal, "5 saatte İstanbula gideceğiz diye dayattılar. Biz de hızlı gidilsin istiyoruz. Ancak önce altyapını hazırlayacaksın. Altyapınızı yapmadan hızlı giderseniz toslarsınız. Bu kazanın sorumluları yakında ortaya çıkacak. Suçu makinistin üstüne atmaya çalışıyorlar. Bu olayın suçlusu kimse araştırılmalı, suçlu Bakan ise istifa etmeli, eğer Başbakan ise Başbakan da istifa etmeli. Bu suçu makiniste atamazsınız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Van'da yaşanan olaylara da değinen Baykal, "Ülkemiz eroin ile anılmaya başladı. Bu son derece tehlikeli bir durum. Eroin kanlı haram paradır. Ülkemizi çürütür. Van emniyetini bastılar bir silah dahi patlamadı. Yakalanan 40 kg. eroini alarak sallana sallana gittiler. 30 milyar nafaka ile tahliye oldular" dedi.