‘Sıkıntılı’ Denilerek Türkiye’ye Alınmayan Maratoncu Geri Dönüyor

Almanya'nın Bremen şehrinden 6 Nisan 2013'de 'dünya barışı ve kimsesiz çocukları için "İstanbul Maraton'una çıkan...

Almanya'nın Bremen şehrinden 6 Nisan 2013'de 'dünya barışı ve kimsesiz çocukları için "İstanbul Maraton'una çıkan Türk asıllı Alman vatandaşı Emin da Silva, maratonun son durağı olan Türkiye'ye alınmadı.

Türk Hava Yolları ile Almanya'da yaşayan bir Türk işadamının sponsorluğunda maratona başlayan ve Üsküdar'da 14 Haziran’da koşusuna son verecek olan Elazığlı Emin da Silva, Türk tarafınca Kapıkule sınır kapısından Türkiye’ye alınmayınca maratonu sonuçlandırmadan bırakmak zorunda kaldı. Türkiye’deki yakınlarının verdiği bilgiye göre, maratona Antalya’da hazırlanan ve 7 gündür sınırda bekletilerek Türkiye’ye alınmayan Da Silva için yetkililerin, “Organizasyonda sıkıntı yok. Ancak kişiden kaynaklı sıkıntı var.” dediği ancak bu kişisel sıkıntının içeriği konusunda ise bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

7 gündür Kapıkule’de bekletilen Da Silva, sponsorlarıyla yaptığı görüşmenin ardından maratonunu tamlayamadan Almanya’ya geri dönme kararı aldı. Da Silva’nın bugün öğleden sonra Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’dan uçakla Almanya’ya gideceği yarında konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: