Sıkışan gaz bomba gibi patladı, deprem olduğunu sanan halk sokağa döküldü

Konya'da bir döner salonunda gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama mahallede panik yaşanmasına neden oldu....

Konya'da bir döner salonunda gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama mahallede panik yaşanmasına neden oldu. Bomba etkisi yapan patlamanın ardından iş yerinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. 5 iş yeri ile park halindeki 3 araç ve bazı evlerin zarar gördüğü patlamayı, deprem sanan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı.
Patlama, merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Sayım Sokakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 4 katlı apartmanın altında bulunan Ali Tunç'a (45) ait döner salonunda gaz sıkışmasına bağlı olarak şiddetli bir patlama oldu.Patlamayla birlikte iş yerinde çıkan yangın olay yerine sevk edilen itfaiye tarafından söndürüldü.
Mahalle sakinlerinin bir kısmı bomba atıldığını sanarken, bazıları deprem korkusuyla kendilerini sokağa attı. İş yerinde bulunan eşyalarının büyük çoğunluğu patlamanın şiddetiyle sokağa saçıldı. Çevreye dağılan cam parçaları ve eşyalar nedeniyle 5 iş yeri ve park halindeki 3 araç ile bazı evlerin camları kırıldı, pencereleri zarar gördü.
Gürültüyle birlikte yataklarından deprem korkusuyla kendilerini sokağa attığını söyleyen mahalle sakinleri patlamada ölen ya da yaralanan olmamamsının en büyük tesellileri olduğunu dile getirdi.
Ömer Faruk Değer, patlamanın yaşandığı iş yerinin hemen karşısında bulunan apartmanda oturduğunu anlattı. Sabah namazı için uyandığını dile getiren Değer, yaşadıkları şöyle anlattı: "Abdest aldıktan sonra ezanı beklerken hava almak için balkona çıktım. Dışarıyı seyrederken bir patlama oldu. Benim LPG'li arabam patladı sandım, meğer komşumun dükkanıymış. Alevler ve cam parçaları yüzüme vurdu. Haber verdiğimiz itfaiye hemen geldi. Şiddetli bir patlamaydı, bomba patladı sanan halk sokağa çıktı."
Patlamanın ardından büyük panik yaşayan mahalle sakinleri bir süre evlerine giremedi. Olay yerinde inceleme yapan itfaiye ve polis patlamanın iş yerindeki tüpten sızan gazın sıkışması sonucu meydana gelmiş olabileceği üzerinde duruyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz