Sıkıysa yakala

Münevver cinayetinin üzerinden 5 aydan fazla süre geçti. Dünya arıyor, Cem kayıp.

Türkiye, aylardır Münevver Karabulut cinayetini konuşuyor. Vahşetin bir numaralı katil zanlısı firari Cem G., kırmızı bültenle aranıyor. Polis ve MİT dünya çapında iz sürüyor. Cem’in yurtdışında mı yoksa yurtiçinde mi olduğu ise merak konusu.

Cem G.’nin yakın çevresi de ilk günden bu yana fiziki ve teknik takipte. Attıkları her adım polis tarafından izleniyor. Akşam’ın ulaştığı bilgilere göre, G. ailesi, vahşetin yaşandığı günden bugüne, yaptıkları görüşmelerde bir kere bile ne Cem’in ne de Münevver’in adını kullandı. Sanki Münevver öldürülmedi ve sanki Cem diye biri hiç yaşamadı.

Reklam
Reklam

‘YETENEKLİ BAY CEM’
Cem G.’in kaçış öyküsü Matt Damon’ın oynadığı “Yetenekli Bay Ripley” filminin senaryosunu andırıyor. Filmin kahramanı Tom Ripley, varlıklı bir Amerikalı’nın İtalya’da gününü gün eden maceraperest oğlu Dickie’yi ikna edip evine geri döndürmekle görevliyken kendini yalanlarla, cinayetlerle dolu bir girdabın içerisinde bulur. Cem G. de böyle bir çıkmazın içerisinde. Ancak kendine öz güveni var. 7 dil biliyor. Yaşanan olayı anımsatan bir diğer film de, FBI’ın “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcının gerçek yaşam öyküsünü işleyen ‘Sıkıysa Yakala’. Amcası Hayyam Garipoğlu yeğenini şöyle özetliyor: “Tek kalmaya da alışık bir çocuk bu. Beceriksiz değil. 8 yaşından beri yurtdışında yaşıyor. Çin’e, Japonya’ya, Fransa’ya, Amerika’ya gitti. Bu çocuk şimdi Avrupa ya da Amerika’ya gider. Orada bir yer bulur. Sessiz sedasız oturur.”

Cem iddialara göre olay günü üzerinde yüklü bir parayla ortadan kayboldu.

AMCA DA 28 AY BOYUNCA KAÇTI
Cem G.’nin ailesinin hayatı adeta köşe kapmaca ile geçti. Türkiye’nin yakından tanıdığı işadamı amca Hayyam Garipoğlu da yıllarca kaçtı. Hakkında Sümerbank’ın içini boşaltmak ve hayali ihracat suçlamasıyla birçok dava açıldı. Sümerbank’ı zarara uğrattıkları gerekçesiyle 51 sanıkla birlikte yargılanan bankanın eski sahibi Garipoğlu ‘zimmet’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 27 yıl hapis ve 107 trilyon lira para cezasına çarptırıldı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı ve kırmızı bülten çıkarıldı. Amca Hayyam Garipoğlu, 28 ay boyunca polisi peşinden koşturdu, kendisi adliyeye gidip ifade verdi.

Reklam
Reklam

Akşam