"Silah denetçileri, ABD'ye direnmeli"

Irak'ta yayımlanan Et Tavra gazetesi, Irak'a dönecek BM silah denetçilerinin, ABD'nin işlerine karışmasına direnebileceklerini göstermesi gerektiğini yazdı.

İktidardaki Baas Partisi'nin sözcüsü konumundaki gazetenin ilk sayfasında yer alan yorumda, "Kötü ve adil olmayan şartlarına rağmen Irak'ın BM Güvenlik Konseyi'nin Irak'ın silahsızlandırılmasını öngören 1441 sayılı kararını kabul etmesi, silah denetçilerini teste tabii tutuyor. BM Silah Denetim Komisyonu, Uluslararası Atom Enerji Ajansı ve uzmanları, işlerine karışması beklenen ABD'ye verecekleri tepki konusunda test edilecekler. Ayrıca, silah denetçilerinin BM anlaşmalarına ve uluslararası kanunlara uygun olarak tarafsızlık, profesyonellik ve dürüstlük gösterip göstermeyecekleri izlenmek zorundadır" denildi.

Reklam
Reklam

Bağdat'ın BM kararını, halkını ve Ortadoğu'yu ABD'nin savaş planlarından korumak amacıyla kabul ettiğini yazan gazete, "Irak, halkını, şer yönetimi ABD ve onun uşağı İngilitere'nin tehditlerinden korumaya çalışıyor. Irak ayrıca komşu ülkeleri ve Arap ulusunu tahmin edilemeyecek sonuçlarla patlak verecek bir tehlikeden de korumak istiyor" dedi.

Anahtar Kelimeler: