Silahla Parasını Gasp Ettikleri Babayı Bağlayıp, Kaçırdıkları Oğluna Senet Imzalattılar

NURDAĞI Olay, geçen cumartesi günü ilçenin Gözlühöyük Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi buğday satın almak isteyen

NURDAĞI Olay, geçen cumartesi günü ilçenin Gözlühöyük Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi buğday satın almak isteyen H.Z.'yi telefonla arayarak elinde 100 ton buğday bulunduğunu ve satmak istediğini söyledi. H.Z., oğlu A.Z. ile birlikte otomobille buğdaya bakmak için kendisini arayan kişinin söylediği Kepir mevkiine gitti. Bu sırada baba ve oğlunun bulunduğu otomobili önden ve arkadan 2 araçla sıkıştırarak durduran kimliği belirsiz silahlı kişiler, H.Z.'nin elleri ile ayaklarını bağlayıp cebindeki 6 bin lirayı gasp edip A.Z.'yi de kaçırdı.
Şüpheliler, kaçırdıkları A.Z.'ye 200 bin liralık çek ve 200 bin liralık senet imzalatıp içersinde 2 bin 300 lira para, pasaport, araç ruhsatı, 2 arazi tapusu ile 120 bin ve 120 bin 480 lira değerindeki 2 çeki bulunan çantasını da gasp edip bir gün sonra Bu sırada silahlı kişiler tarafından bağlanan elleri ve ayaklarındaki ipi kendi imkanlarıyla çözen H.Z.'nin ihbarı üzerine harekete jandarma, şüphelilerin kimlilerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. H.Z.'nin plakasını alamadığı aracın rengi ve modelini bildirdiği jandarmalar, ifade doğrultusunda şüphelilerin gidebileceği güzergahlardaki MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Şüphelilerin bulunduğu aracı ve sahibinin R.Z. olduğunu saptayan jandarmalar, aracı takibe aldı. Jandarmalar, dün Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde R.Z.'yi olayda kullanılan aracındayken gözaltına aldı. Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan R.Z., olayı itiraf edip kaçırdıkları A.Z.'den gasp ettikleri araç ruhsatı, pasaport, tapu ve çekleri Dörtyol İlçesi'ndeki evinin bodrum katında sakladığını söyledi. Evde arama yapan jandarmalar, A.Z.'ye ait araç ruhsatı, pasaport, 120 bin 480 lira değerindeki çek, 2 arazi tapusu ve 3 adet boş banka dekontunu ele geçirerek el koydu. R.Z., olayı M.A., A.A., S.A. ve Ö.K. ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve bu kişilerin nerede olduğunu bilmediğini de söylediği öğrenildi.
Gözaltında bulunan R.Z.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, halen firarda bulunan ve kimlikleri belirlenen 4 şüphelinin yakalanması için de başlatılan çalışma sürdürülüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: