''Silahlar denetlensin'' eylemi

İstanbul - Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyeleri, hafif ve küçük silahların ölümcül sonuçlar yarattığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan "Silahlar Denetlensin" kampanyası kapsamında eylem yaptı.

Karaköy'deki Tünel girişi önünde toplanan ve üzerlerine "Silahlar denetlensin" yazılı tişört giyen üyeler, fondan verilen silah sesiyle temsili olarak yere yattı. Bu sırada göstericilerden bir kişi, yerde yatanların çevresini tebeşirle işaretledi. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Kampanyalar Koordinatörü Erdem Vardar, eylemin ardından yaptığı açıklamada, dünyada 610 milyon hafif ve küçük silah bulunduğunu ve her 10 kişiye bir silah düştüğünü kaydederek, silah ticaretinin denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Vardar, Haziran ayının sonunda New York'ta silahların denetimiyle ilgili bir toplantı yapılacağını ve bunun dünya ülkeleri açısından iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.
Grup, açıklamanın ardından Karaköy'deki yeraltı çarşısına giderek, burada kurusıkı silah satan işyerlerinin önünde fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğrafların Birleşmiş Milletler'e gönderileceği bildirildi.