Silahlı kuyumcu soygunu güvenlik kamerasında

Sultangazi’de gerçekleşen kar maskeli, silahlı kuyumcu soygunun zanlıları yakalandı. Akraba olan iki zanlının olay yerine...

Sultangazi’de gerçekleşen kar maskeli, silahlı kuyumcu soygunun zanlıları yakalandı. Akraba olan iki zanlının olay yerine gelişleri ve soygun anı güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Tatlıcı dükkanları bulunan ve amcaoğlu oldukları öğrenilen iki zanlının çaldığı altınların bir kısmı, tatlıcı dükkanı deposundaki kurabiye kutuları içinden çıktı.
Sultangazi ilçesindeki Cihan Uğur Kuyumculuk’ta 2 Ocak’ta meydana gelen olayda iş yerine gelen silahlı iki kişi, tezgahtar Nihat Baş'ı silah tehdidi ile etkisiz hale getirdi. Vitrinde bulunan yaklaşık 140 bin lira değerindeki altını yanlarında bulunan çantaya dolduran zanlılar, plakası sökülmüş bir araçla olay yerinden kaçtı.
Konuyla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, iş yerindeki ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Büyük bir titizlikle incelenen görüntülerde zanlılardan birinin yaklaşık 3,5 kilometre ötede araçtan indiğini belirledi. Araçtan inen zanlının bir kişiyle ayak üzeri sohbet ettiğinin belirlenmesi üzerine polis görüşülen kişiye ulaşarak zanlılardan Mehmet C.’nin (35) kimliğini belirledi.
Mehmet C. ile iş ortağı amcaoğlu Bayram C.(36) incelemeye alındı. Soygunu plakasını çıkardıkları kendi otomobilleriyle gerçekleştirdikleri belirlenen zanlılar gözaltına alındı.
Polis zanlıların tatlıcı dükanının deposunda yaptıkları aramada piyasa değeri 62 bin lira olan çalıntı altınları bir kurabiye kutusu içinde ele geçirdi. Altınların geri kalan kısmının kuyumcularda bozdurulduğu belirlendi. Sorgulanan zanlılar, işlerinin bozuk olduğunu ve borçlarını ödeyebilmek için soygun yapmayı planladıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılardan Mehmet C.’nin daha önceden ruhsatsız silah bulundurmak suçundan polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar silahlı soygun suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

ALTINLAR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Soyulan iş yerinin sahibi Cihan Baş, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek altınlarını teslim aldı. Baş, emniyet yetkililerine soyguncuları kısa sürede yakaladıkları için teşekkür etti. Olay anında dükkanda bulunan Nihat Baş, yaşadıklarını gazetecilere aktardı. Mal ile can arasında tercih yapma durumunda kaldığını ifade eden Nihat Baş, canını tercih ettiğini ve soygunculara bu sebeple direnmediğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz