Şile Açıklarında Batan Gemi

ÇANAKKALE (A.A) - Şile açıklarında 4 Aralık'ta batan "Volgo-Balt 199" adlı yük gemisinin mürettebatını kurtarma çalışmaları sırasında tahlisiye botunun parçalanması

ÇANAKKALE (A.A) - Şile açıklarında 4 Aralık'ta batan "Volgo-Balt 199" adlı yük gemisinin mürettebatını kurtarma çalışmaları sırasında tahlisiye botunun parçalanması sonucu hayatını kaybeden kaptan Cemil Özben, daha önce görev yaptığı Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde unutulmadı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Lapseki'de 5 yıl görev yaptıktan sonra Eylül ayında Şile'ye tayin olan Cemil Özben'i, aynı dönemde görev yaptığı arkadaşları unutamıyor.

Lapseki Yelken Kulübü Başkanı Sami Şengez, Özben'in, ilçede düzenlenen birçok etkinliğe katıldığını ve kendisinin çok sevilen bir kişi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Özben'i, "Tam anlamıyla mükemmel bir insandı" şeklinde tarif edebileceklerini ifade eden Şengez, "Cemil kaptan ile 5 yıl önce tanıştığımda kısa zaman içerisinde aramızda çok büyük dostluklar oluştu. Kendisi çok büyük bir denizciydi. Biz yelken kulübü olarak ondan çok şey öğrendik bu süre içerisinde. Kendisiyle defalarca denizlere açıldım. Denizcilik konusunda inanılmaz biriydi" dedi.

Cemil kaptanın gözü kara olduğunu anlatan Şengez, "Böyle bir yapısı olduğu için başkasının denize açılmaya bile cesaret edemediği zamanlarda o denize açılırdı. Kısacası çok büyük bir insanı kaybettik. Cemil kaptan ilçede kaldığı süre içerisinde herkesin sevgilisi oldu, herkesin yardımına koştu. Tüm ilçe halkı onu hiçbir zaman unutmayacağız başımız sağolsun" diye konuştu.

Lapseki'de mobilyacılık yapan Özben'in yakın arkadaşlarından Şevket Akdemir ise "Cemil kaptanın ani ölümü bizi şok etti. Ben onu yaptığım iş sonrasında tanıdım ve zaman geçtikçe artan dostluğumuz sonrasında ne kadar değerli bir insan olduğunu gördüm. Şile'deki deniz kazasını televizyonlardan öğrendiğimizde evimizde aile olarak hep birlikte şaşırdık ve ağladık. Allah rahmet eylesin" dedi.

Reklam
Reklam

Esnaf Zekeriya İşseven de Cemil kaptanın ölümünün çalıştığı kurum ve yakınları kadar tüm Lapseki'yi çok üzdüğünü dile getirdi.

Özben'in vefatını televizyonlardan öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını anlatan İşseven, "Cemil kaptan vatanını, milletini görevini çok seven limanda yapılması gereken işleri hep devamlı kendi koştururdu yani kısacası Cemil kaptan görev aşkıyla yanan biriydi. Onu kaybetmenin acısını Lapseki olarak derinden yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarında baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz