"Şile Çiftçilerinin Sorunları Ve Çözüm Yolları" Toplantısı

İSTANBUL (A.A) - Şile Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği "Şile çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları" konulu

İSTANBUL (A.A) - Şile Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği "Şile çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları" konulu toplantı, Şile Mercan Köşk Tesisleri'nde yapıldı.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre toplantıya, İl Müdürü Kasım Piral, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veysel Yeğin, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, çiftçiler ve muhtarların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada, Şile'nin çok parçalı tarım arazilerine sahip olduğunu vurgulayarak, hayvancılık işletmelerinin çok küçük düzeyde kaldığını, bu durumun Şileli çiftçilerin azmini kırmaması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Piral, "Şu anda Şile'nin yaklaşık 60 bin dönüm arazisi mevcut. İlçede yetiştirilen 5 bin 600 büyükbaş ve 7 bin 700 küçükbaş hayvan olmasına rağmen, bu sayı yeterli seviyede değil. Şile, tarım potansiyeli yüksek bir ilçemiz" ifadelerini kullandı.

Şile'deki üreticilerin Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi'ne (KKYDP) müracaat etmediklerine dikkati çeken Piral, Şileli çiftçilerden bu projelere müracaat ederek makine ekipman hibe desteklerinden faydalanmalarını istedi.

Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve her türlü teknik konularda üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Piral, Şile'deki tarımsal verimliliği artırabilmek için her türlü yardıma hazır olduklarını da kaydetti.

Muhabir: Metin Tokgöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: